Vas + Cink Szerves Komplex (70 db)

A szerves kötésben található ásványi anyagokat szervezetünk jobban képes hasznosítani, mint a szervetlen forrásban lévőket. Termékünk szerves kötésű vasat és cinket tartalmaz, valamint C-vitamint, ami segíti a vas felszívódását, illetve folsavval egészítettük ki, mely hozzájárul a normál vérképződéshez.

Laktózmentes
Cukormentes
  • Szerves vas forrás
  • Hozzáadott folsav
  • Hozzáadott C-vitamin

Ár

2 859 Ft

Sokan küzdünk fáradtsággal, illetve kifáradással – aminek oka lehet az is, hogy szervezetünk nem jut elég vashoz, pedig a vas szükséges a hemoglobin képződéséhez. Vörösvértestjeinkben a hemoglobinhoz kötődik az oxigén, így tudja elszállítani sejtjeinkhez, amennyiben nincs belőle elég, sejtjeink kevesebb oxigénhez jutnak, ezáltal fáradtabbnak érezhetjük magunkat. Termékünkben a vas és a cink is szerves formában található, aminek jobb a biohasznosulása, mint a szervetlen formában lévőknek. A cink részt vesz a szénhidrát-anyagcserében, illetve a makrotápanyagok anyagcseréjében. Ezen kívül C-vitamint, ami a fáradtság és kifáradás csökkentése mellett hozzájárul a vas felszívódásához, valamint folsavat adtunk, ami pedig hozzájárul a normál vérképződéshez.

Tudtad, hogy…?

  • a vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, és a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez

  • a folsav/folát hozzájárul a normál vérképződéshez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál fogazat és csontozat fenntartásához

  • a cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a haj a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

  • a C-vitamin fokozza a vas felszívódását, illetve hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez

Fogyasztása javasolt: 

  • vashiány esetén

Többet szeretnél tudni a vasról? Kíváncsi vagy miből szívódik fel legjobban, hogyan és milyen mennyiségben érdemes a pótlásáról gondoskodni? Ha a válasz igen, akkor olvasd el a Miért fontos a vas a szervezetünknek? című cikkünket, amiből többek között ezekre a kérdéseidre is választ kapsz.

Adagolás: Napi egy-két filmtabletta, étkezés után 1-2 dl folyadékkal.

                  

OGYÉI notifikációs szám: 21162/2018

Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Összetevők: vas(II)-glükonát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), C-vitamin (L-aszkorbinsav), cink-glükonát, keményítő, stabilizátorok (hidroxipropil-cellulóz, hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilénglikol), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, talkum), módosított keményítő, színezék (titán-dioxid), pteroilmonoglutaminsav.

Hatóanyag mennyiség

Hatóanyag

1 filmtabletta

NRV1

2 filmtabletta

NRV1

C-vitamin

100 mg

125%

200 mg

250%

Vas

18 mg

129%

36 mg

257%

Cink

12 mg

120%

24 mg

240%

Folsav

400 µg

200%

800 µg

400%

1Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Mik a vashiány okai és tünetei?

Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Látható tünetként a vashiányos ember sápadt, fáradékony és szellemi képességei is csökkennek. Nem látható tünetként a meddőség lehet a vashiány következménye. A vas felszívódását csökkenthetik a rost-, fitát-, és oxalát-tartalmú termékek, viszont a C-vitamin és a béta-karotin növeli azt.

Túl lehet adagolni a vasat?

A vasbevitel túlzott mértékénél csökken a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség, nő a kórokozó baktériumok szaporodása, csökken a réz és a cink hasznosulása. Egyes feltételezések szerint megnő a tumoros megbetegedések kockázata is. Túl sok vas bevitele székrekedést okozhat, illetve sötét színűre festheti a székletet.

Vashiányos vérszegényként adhatok vért?

Nem.