Életvidám lurkók kedvenc vitaminjai

A táplálékkiegészítők, vitaminok fogyasztása egyre népszerűbb és elterjedtebb a világban. Ez egyik oldalról egy rendkívül pozitív trend, hiszen azt mutatja, hogy egyre többeknek fontos az egészségük megőrzése, a betegségek megelőzése. Másik oldalról fontos szempont, hogy a megfelelő készítményeket, helyes adagolást és a speciális igényeket figyelembe véve válogassunk a kínálatokban.

Különösen megfontolt döntést kell hozni, ha a gyerekeinkről van szó, hiszen ilyenkor általában még nagyobb felelősséget érzünk, hiszen szeretteink jólléte a tét. A gyerekvitaminok kiválasztásánál is figyelembe kell venni az általános és a személyre szabott orvosi, dietetikai javaslatokat, és kiegyensúlyozott rutint kialakítani. Életkoronként és életvitel szerint érdemes felülvizsgálni a gyerekeknek szánt készítményeket. Most bemutatjuk a vásárlóink körben legnépszerűbb készítményeket, hogy kicsit közelebbről is megismerhesd az összetételüket, pozitív hatásaikat.


Bioheal cukormentes gyerek multivitamin

A csomagoláson is feltüntetjük, hogy egy gyerekvitaminról van szó, ami főként a hozzávalók mennyiségében és az ízesítésben tér el a normál felnőtt multivitaminoktól. A multivitaminok nagy előnye, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás és életvitel mellett komplex megoldást jelentenek az esetlegesen kialakuló csekély tápanyag-és vitamin hiányokra. Ez nagyon jól jön az immunhiányosabb, megfázós, influenzás időszakokban, vagy az iskolai, esetleg sporttevékenység során tapasztalt extra terhelés mellett.

 

Laktózmentes, cukormentes, vegán készítmény

Fontos a kicsiknél, is a korai ételintoleranciákat figyelembe venni, ezért az allergéneket minimalizáltuk a készítményben. A finom, egzotikus gyümölcsíz és a rágótabletta kivitel a 4 évesek számára is ideális megoldás lehet, hiszen imádni fogják a finom, gumicukorszerű tablettákat.

Arra ügyeljünk, hogy ne érjék el könnyen a gyerekek, ne falhassák be egy óvatlan pillanatban a teljes doboz tartalmát, mert ez emésztési panaszokat, allergiás reakciót eredményezhet, bár összességében komoly mellékhatásokkal nem kell számolni, azonban jobb megelőzni a kisebb kellemetlenségeket is. Állati eredetű összetevőket nem tartalmaz a készítmény, ennek köszönhető a vegán elnevezés is.

 

14 féle vitamin és ásványi anyag

A felnőtt adag felét tartalmazza a készítmény a különböző nélkülözhetetlen ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok palettájából. A Gyerekek számára különösen fontos vasat, jódot, folsavat, valamint a mindannyiunk számára nélkülözhetetlen C-vitamint is megtaláljuk benne. 4 éves kortól adható a készítmény, tehát már az ovis kihívásokkal szemben is felvehetik a kesztyűt a kicsik, akik köztudottan hajlamosak a közintézményekből hazahurcolni a betegségeket. Ezért egyébként a felnőttek számára is fontos, hogy támogassák immunrendszerüket!

 

 Milyen előnyei vannak a multivitaminnak?

A gyerekvitaminok 4 éves kortól napi 1 tabletta elrágcsálásával fedezik a napi szükségletet a legfontosabb tápanyagokból. A vas, a C-vitamin és a cink az immunrendszer fő pártfogói, és a fáradékonyság leküzdésében is részt vesznek. A növekedéshez, vérképzéshez és a csontok épségének fenntartása érdekében nélkülözhetetlen D-vitamin, folsav és jód is megtalálható a rágótablettában. Az E-vitamin és a vas pedig kifejezetten jól működnek az oxidatív stresszel szemben, illetve a vas a gyermekek kognitív fejlődését is elősegíti.

Egészséget a lurkóknak és kellemes nyarat kívánunk!