Isteni cukormentes csoki mousse

Szerintem igen sokan vagyunk odáig meg vissza a csokiért... legyen akármilyen formában. Ezt már csak azzal lehet fokozni, ha egy krémes, hideg desszertet készítünk belőle, amit ráadásul gyerekjáték összedoni, és még sütést sem igényel. Türelmet viszont annál inkább, a hűtés miatt, úgyhogy első tippem az, hogy akkor készítsük el, mikor még nem vagyunk nagyon éhesek!
Mellette szól még az is, hogy kevés alapanyag kell hozzá, és a pénztárcánkat és alakunkat is kíméli! Amikre szükséged lesz tehát:
  • 85 g cukormentes csokoládé (legjobb a legalább 75%-os étcsoki)
  • 5 g zsírszegény kakaópor
  • 20 g vaj (lehet kókusz szír is, növényi vaj)
  • 3 db tojás (szét kell választani a fehérjét)
  • 25 g eritrit (ízlés szerinti édesítő)
Ízlés szerint lehet majd a tetejét díszíteni, ehhez néhány ötlet: tejszínhab, mogyoró, dió, málna, eper, áfonya, banán, csoki forgács, szeletelt mandula.
Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, a legmegpróbáltatóbb része az a 3-4 óra, amíg várjuk, hogy kihűljön a mousse!
  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a vajat és a
    kakaóport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket az édesítő felével kemény habbá
    verjük.
  3. A tojások sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig, habosra felverjük.
    Majd óvatosan kanalazgassuk hozzá a megolvadt csokit – apránként
    keverjük hozzá a meleg csokit, nehogy ’összerántsa’ a tojássárgáját!
  4. A tojásfehérje habot apránként hozzáadjuk a csokis masszához. Fakanállal
    forgassuk össze, így nem törik meg a hab!
  5. Kanalazzuk a masszát poharakba, fóliával lefedjük, és 3-4 órára legalább
    betesszük a hűtőbe pihenni!
  6. Díszíteni ízlés szerint lehet bármivel, a legfinomabb szerintem
    tejszínhabbal, gyümölccsel és egy kis mandula forgáccsal!

Nekem ez az egyik kedvenc desszertem, nem csak azért, mert gyors, hanem mert ízlés szerint lehet díszíteni. Például ha a családnak, vagy barátoknak készíted el, tök jól néz ki, ha egy szép nagy tálon kínálod a ’díszítő elemeket’, és
mindenki kedvére teheti rá a toppingot a moussera! Jól néz ki már maga a tálalás, majd az ’összerakott’ desszert, és még csak nem is volt olyan megerőltető az elkészítése!
Szeretettel ajánlom, próbáld ki hétvégén! Ehhez egy jó tippem, hogy már ma este készítsd el, és tedd hűtőbe szombatra!