D3-vitamin 3000 NE (70 db)

A D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, az egészséges csontozat fenntartásához, valamint az immunrendszer normál működéséhez. Ezért termékünk magas, zsírban oldott D3-vitamin tartalommal rendelkezik.

Laktózmentes
Cukormentes
  • 3000 NE D3-vitamin
  • Olajban oldott hatóanyag

Ár

2 958 Ft

A Bioheal D3-vitamin (3000 NE) kimagasló D3-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal hozzájárul a kalcium és a foszfor normál hasznosulásához, az egészséges csontozat fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez. Termékünkben az aktív hatóanyag oldott formában található, így könnyítve a felszívódást, hasznosulást.

Talán a legismertebb, és legfontosabb zsírban oldód vitamin a D-vitamin. Mára már szinte köztudott, hogy szervezetünk képes előállítani napfény hatására. A szabad bőrfelületünket érő UV B sugarak segítik elő a szintézist. Ideális esetben viszonylag rövidebb idő alatt is képes szervezetünk előállítani a megfelelő mennyiséget, amennyiben elegendő szabad bőrfelületet és a napfény, ráadásul, mivel zsírban oldódó vitamin, szervezetünk képes tárolni, és felhasználni később, amikor szükség van rá.

Igen ám, viszont a hidegebb hónapokban jelentősen kevesebb a napsütéses órák száma, azaz alapból kevesebb esélyünk van a napfénnyel érintkezni, és mivel hideg van, általában az arcunk kivételével a teljes bőrfelületünket ruha takarja – így még ha süt a nap is a testünk által szintetizált mennyiség kevesebb lehet, mint a napi D-vitamin szükséglet - ennek eredménye lehet az alacsony D-vitamin szint. Amennyiben ez hosszabb távon áll fenn, előfordulhat, hogy D-vitamin hiányt okoz, amely számos problémát felvethet – hisz a D-vitamin szervezetünk számára elengedhetetlen, rengeteg hasznos élettani funkcióban fontos szerepet tölt be:

Tudtad, hogy a D3-vitamin?

  • hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához

  • hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához

  • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez

Fogyasztása javasolt:

  • kalciumhiány esetén

  • téli hónapokban

  • fogyókúrázóknak

Tovább bővítenéd tudásod a D-vitaminról? Olvasd el a D-vitamin, a mediterrán éghajlat ajánlásával című cikkünket, ahol további hasznos információk várnak rád.

Adagolás: Naponta egy lágykapszula.

         

Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Összetevők: szója olaj, zselatin, nedvesítőszer (glicerin), D3-vitamin (kolekalciferol.

Hatóanyag mennyiség filmtablettánként

Ajánlott napi bevitel %-a felnőtteknek (NRV%*)

D3-vitamin

 75 µg (3000NE)

1500%

*NRV: ajánlott napi beviteli referencia érték %-a felnőtteknek

Milyen következményei vannak a D-vitamin hiánynak?

D-vitamin hiányában a következő tünetek léphetnek fel: a csontok ásványianyag-tartalma elégtelenné válik, a csontok deformálódnak, elvesztik merevségüket, de rugalmasságukat is, emiatt könnyen törnek és nehezen gyógyulnak. Fiatal gyermekeknél angolkór (rachitis) lehet a következmény. Felnőtteknél a csontok meglágyulnak, izomgörcsök léphetnek fel.
A D-vitamin tartósan elégtelen bevitelének fontos szerepe lehet a csontritkulás kialakulásában is.

Mennyi D-vitamin okoz túladagolást?

D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizeletkiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság. Bőrviszketés is jelezheti, a vesék működése károsodhat, vesekő képződhet, a lágy szövetek elmeszesednek.

Nyáron is szedhetek D-vitamint?

Nyáron napfény hatására szervezetünk D-vitamint állít elő, ennek mennyisége a napfénynek kitett testfelület méretétől, illetve a szabadban töltött időtől függ (naptej nélkül, illetve függ a napszaktól is). 20 perc pólóban/topban, rövidnadrágban elegendő szokott lenni. Ugyanakkor a napfényre érzékenyeknek, valamint azoknak akik nem töltenek elegendő időt a szabadban nyáron is ajánlott. Amennyiben nem biztos benne, hogy elegendő-e a D-vitamin szintje, véréből be lehet vizsgálni, illetve ilyenkor inkább kisebb dózisú D-vitamint fogyasszon, vagy ritkábban fogyasszon D-vitamin tartalmú terméket, a túladagolás elkerülése végett.

A nap melyik szakában érdemes D-vitamint szedni?

Mivel a D-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért jobban szívódik fel, ha közvetlenül étkezés után fogyasztjuk. Reggeli után ajánljuk, viszont ha a reggeli étkezés kimarad/nagyon kevés zsírt tartalmaz, akkor inkább ebéd után.