Zöld teás torta

Hozzávalók a tésztához

  • 140g zabpehelyliszt
  • 140g mandulaliszt
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • csipetnyi kakaópor
  • csipetnyi só

Hozzávalók a krémhez

  • 280ml kókusz krém
  • 2,5dl mandula tej
  • 70ml juharszirup
  • 3 teáskanál matcha por
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vanília kikapart belseje
  • 2 teáskanál agar-agar por

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-ra. Vajazzunk ki egy piteformát.
  • Egy mixerben keverjük össze a zablisztet, a mandulalisztet, a csipetnyi kakaóport és a sót.
  • Ezután adjuk hozzá a kókuszolajat és a juharszirupot és keverjük össze.
  • Nedves keveréket kell kapni, ami könnyen formázható. Nyomkodjuk a forma aljába és oldalába a tésztát.
  • 15 percig sütjük, vagy amíg a kéreg aranybarna.
  • Egy serpenyőben keverjük össze tejszínt, tejet, matchát, vaníliát és édesítőszert. Forraljuk fel, majd keverjük hozzá az agar agart és kukorica lisztet. Hagyjuk 2-3 percig forralni, amíg az agar agar feloldódik.
  • Távolítsuk el a hőről, és nyomjuk át egy hálós szitán egy hőálló tálba. Hagyjuk lehűlni 5 percig.
  • Öntsük a keveréket tortára. Hagyja pihenni a hűtőben, hogy összeálljon, körülbelül 4 óráig.
  • Díszítsük a süteményt gyümölcsökkel és élvezzük!

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3224,20  -
Fehérje, g 60,58  -
Szénhidrát, g 378,81  -
Zsírok, g 93,72  -
A-vitamin, μg 0,00 0%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 2,74 0%
Cink, mg 11,47 48%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 22,12 22%
Folsav, μg 25,85 4%
Foszfor, mg 1076,92 51%
Kalcium, mg 489,23 49%
Kálium, mg 1757,46 88%
K-vitamin, μg 2,69 4%
Magnézium, mg 448,83 120%
Mangán, mg 10,95 548%
Niacin, mg 4,42 9%
Pantoténsav, mg 0,67 4%
Réz, mg 2,13 213%
Riboflavin, mg 1,07 25%
Szelén, μg 36,36 24%
Tiamin, mg 0,40 12%
Vas, mg 10,92 45%