Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Zöld teás torta
Hozzávalók a tésztához
- 140g zabpehelyliszt
- 140g mandulaliszt
- 1 evőkanál juharszirup
- 4 evőkanál kókuszolaj
- csipetnyi kakaópor
- csipetnyi só
Hozzávalók a krémhez
- 280ml kókusz krém
- 2,5dl mandula tej
- 70ml juharszirup
- 3 teáskanál matcha por
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál vanília kikapart belseje
- 2 teáskanál agar-agar por
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-ra. Vajazzunk ki egy piteformát.
- Egy mixerben keverjük össze a zablisztet, a mandulalisztet, a csipetnyi kakaóport és a sót.
- Ezután adjuk hozzá a kókuszolajat és a juharszirupot és keverjük össze.
- Nedves keveréket kell kapni, ami könnyen formázható. Nyomkodjuk a forma aljába és oldalába a tésztát.
- 15 percig sütjük, vagy amíg a kéreg aranybarna.
- Egy serpenyőben keverjük össze tejszínt, tejet, matchát, vaníliát és édesítőszert. Forraljuk fel, majd keverjük hozzá az agar agart és kukorica lisztet. Hagyjuk 2-3 percig forralni, amíg az agar agar feloldódik.
- Távolítsuk el a hőről, és nyomjuk át egy hálós szitán egy hőálló tálba. Hagyjuk lehűlni 5 percig.
- Öntsük a keveréket tortára. Hagyja pihenni a hűtőben, hogy összeálljon, körülbelül 4 óráig.
- Díszítsük a süteményt gyümölcsökkel és élvezzük!
Jó étvágyat!
c | Mennyiség | Bioheal ajánlás |
kcal | 3224,20 | - |
Fehérje, g | 60,58 | - |
Szénhidrát, g | 378,81 | - |
Zsírok, g | 93,72 | - |
A-vitamin, μg | 0,00 | 0% |
B12-vitamin, μg | 0,00 | 0% |
B6-vitamin, mg | 0,20 | 5% |
C-vitamin, mg | 2,74 | 0% |
Cink, mg | 11,47 | 48% |
D-vitamin, μg | 0,00 | 0% |
E-vitamin, mg | 22,12 | 22% |
Folsav, μg | 25,85 | 4% |
Foszfor, mg | 1076,92 | 51% |
Kalcium, mg | 489,23 | 49% |
Kálium, mg | 1757,46 | 88% |
K-vitamin, μg | 2,69 | 4% |
Magnézium, mg | 448,83 | 120% |
Mangán, mg | 10,95 | 548% |
Niacin, mg | 4,42 | 9% |
Pantoténsav, mg | 0,67 | 4% |
Réz, mg | 2,13 | 213% |
Riboflavin, mg | 1,07 | 25% |
Szelén, μg | 36,36 | 24% |
Tiamin, mg | 0,40 | 12% |
Vas, mg | 10,92 | 45% |