Tiramisu gyorsan, kényelmesen – pohárban

A pohár desszertek szerintem az egyik legjobbak… magunknak készítve egy kis cukrászda hangulatot csempészhetünk otthonra, vagy ha vendégek jönnek, akkor mutatósak, jól néznek ki, senki se mondhatja, hogy a másik nagyobb adagot kapott, mint ő … !

Szóval nem kell azon aggódnod, hogy vajon egyforma szeleteket vágsz-e a tortából, a sütit hasonló kockákra vágtad-e fel, vagy a kókuszgolyók mindegyike közel ugyanakkora átmerőjű?! Egyszerűen a vendégek kezébe adsz egy pohárnyi műalkotást, és mindenki imádni fogja!

Ráadásul az olyan réteges desszertek, mint a tiramisu, különösképp jól néz ki átlátszó pohárban! Érdemes dupla adagot készítened, hogy másnapra is maradjon!

Ez egy igazán egyszerű tiramisu recept, mert hát ha sütiről van szó, akkor az legyen kész minél előbb, hogy már kóstolhassuk is, nem igaz?!

4 pohárra való adag:

4 db tojás

15 dkg kristálycukor (kristálycukorral lesz igazán jó a krém)

30 dkg mascarpone

16 db babapiskóta

1,2 dl presszókávé

cukrozatlan kakaópor díszíteni

Nagyon egyszerű az elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgákat a cukor másik felével felverjük habosra (akkor a legjobb, ha egészen kivilágosodik a színe a sárgáknak!)
  2. A cukorral felvert sárgákhoz adjuk hozzá a mascarponet. Óvatosan, adagolva forgassuk bele a felvert fehérjéket is!
  3. A babapiskótákat széttörhetjük, morzsolhatjuk is – ha morzsolod, akkor hamarabb átpuhul, hamarabb fogyasztható – majd helyezzünk egy vékonyabb réteget 4 pohárba!



  4. Locsoljuk meg kávéval a babapiskóta réteget, majd kanalazzunk rá egy réteg krémet. Ezt ismételjük ízlés szerint, ahány réteget szeretnénk a pohárba! A legfelső réteg krém legyen!
  5. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral! Ha szeretnénk, használhatunk sablont is (például szív alakút).

Egy jó tipp: állítsd össze még előző nap a poharakat, és másnapra istenien összeérik az íze, megpuhulnak a piskóta darabok!

Egészségedre!