Miért érdemes spirulinát fogyasztani?

Egy igazi szuperétel ez az agafajta!

 

A szuperételek, vagy közismertebb angol nevükön: superfood-ok, ahogy a nevükben is benne van, valami átlagon felüli képességgel, ételek lévén átlagon felüli tápanyagösszetétellel, hasznosulással rendelkeznek, egyszóval nagyon egészségesek. Mégis megkülönböztetjük őket napjainkban, hiszen egy alma is nagyon egészséges, vitamindús, ahogyan a zabpehely is szuper rostforrás, a kettő együtt is jó minőségű táplálék.

 

De ha megnézzük például a goji bogyót, az avokádót, áfonyát, káposztaféléket, na és persze a spirulinát (chlorella spirulina), akkor egyetlen harapással ezekből felülmúlhatjuk egy átlagos összetételét, és pár falattal ezekből a szuperételekből az egész napi vitamin-ásványianyag-esszenciális zsírsav-aminosav-antioxidáns szükségletünket fedezhetjük! Nagyjából ez a különbség a „simán” és a szuper módon egészséges ételek között. Megnézzük, miért különleges a szuperétel a spirulina, és miért ajánlott a fogyasztása!

Mi az a spirulina?

Egy 500 millió éves algafaj a spirulina, ami egészen apró, mikroszkópikus méretű, szemmel csak nagy mennyiségben látható növényke. Gazdag omega zsírsavakban és fehérjékben. Nagyon erős antioxidáns és fiatalító hatása van, serkenti az agyműködést, csökkenti a vérnyomást és a rossz koleszterint, és számos vitamin is található benne.

A moszatokhoz, más tengeri algákhoz hasonlóan jótékony hatása összefüggésbe hozható a magas klorofill, fitokemikália, és élelmi rost tartalommal. A Bioheal készítményében kétféle Spirulina platensis és Chlorella pyrenoidosaolyan algák is megtalálhatók a komplex hatás érdekében.

 

A-vitamin- a szemünk fénye

A spirulinában található A-vitamin, hasonlóan a sárgarépában található magas mennyiséghez, képes karbantartani a szemünk egészségét. Emellett az algában zexanthin is található, ami a makuladegeneráció, vagyis az időskori szemfenéki meszesedés ellen is hatékonynak bizonyul.

Krónikus betegségek esetén is fogyaszthatsz spirulinát!

Melyek a legismertebb, leggyakoribb krónikus betegségek? A cukorbetegség, a magas vérnyomás betegség, kórosan magas koleszterinszint, csontritkulás, vagy az egyre gyakoribb ízületi gyulladások. Akárcsak az ízületi gyulladásnál, a többi felsorolt betegségnél is jellemző, hogy a szervezet bizonyos területein gyulladások alakulnak ki, melyek hosszútávon fenntartják a tüneteket is. A spirulina erős gyulladáscsökkentő, és sejtvédő szer, ezért érdemes ilyen esetekben is rendszeresen fogyasztani.

 

Emésztés, kiválasztás

A klorofill segíthet eltávolítani a szervezetünkből a kisebb méreganyag kupacokat: akár a nehézfémeket, vegyszereket is. Ez a klorofill jótékony hatása és a sejtvédő hatás mellett a nagyon magas élelmi rost tartalomra is visszavezethető.

 

Immunrendszer

Az emésztés felpörgetése, és a méreganyagok kiválasztása mellett, a gyulladáscsökkentő hatáson felül természetesen az immunrendszerünk ellenállóképességének is kedvez ez a magas minőségű tápanyag. Például az űrhajósok is rendszeresen fogyasztják, méghozzá a vashiányos vérszegénység megelőzése érdekében. A vas részt vesz az oxigénanyagcserében, ezért jó közérzetet, vitalitást és fiatalos életerőt kölcsönözhet a rendszeres fogyasztóknak.

A Bioheal Spirulina készítményét ajánljuk tehát mindenkinek, aki szeretne többet tenni az egészségéért és jobb közérzetben élni a mindennapokan. Akinek krónikus betegségei vannak, különböző gyógyszereket szed rendszeresen, az mindenképp kérje ki kezelőorvosa, vagy gyógyszerész véleményét!