Szívroham

Mi a teendőd szívroham esetén

40 másodperc: Ez az az idő, ameddig egy versszakot elénekelünk… és ilyen gyakori a szívroham az Egyesült Államok Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központjai (CDC) szerint. Egy másik ijesztő, de igaz tény: a szívbetegség okozza a legtöbb halálozást az országban. A gyors cselekvés életeket menthet  ezáltal meghosszabbítva a szívrohamban szenvedő ember életét.

 

Az idő kulcsfontosságú, és minél többet várunk, annál több kárt tehetünk.

Ha a szívinfarktus leggyakoribb tüneteit tapasztalod magadon vagy közeli hozzátartozódon , fordulj azonnal a sürgősségi ellátáshoz. A leggyakoribb kezelési módok közé tartozik a vérhígítók, a vérnyomás gyógyszerek, és a szívkoszorúér-vizsgálatok, valamint a komolyabb esetben bypass műtét. Ezután követni kell a kardiológus által javasolt tippeket, hogy a szívroham helyreállítása gyorsabb, könnyebb és kevésbé stresszes legyen.

 

Figyelj az orvosodra, hogy megértsd a szívroham kockázati tényezőit, és mi a potenciális felelős a rohamért. Ezután ki lehet dolgozni, hogyan érdemes elkerülni.

Sajnos az a tapasztalat, hogy az embere 20%-a abbahagyja a gyógyszer szedését a szívroham utána két évben, azonban erre különösen oda kell figyelni, mert akár halálos is lehet!

 

Cigarettáztál a szívroham előtt? Ha a szívrohamod után is folytatod a dohányzást, akkor háromszor nagyobb az esélye, hogy meghallsz a következő évben, mintha betartanál minden utasítást.

 

Még egy jó tanács: mindenképp változtass az étrendeden és hanyagold a feldolgozott élelmiszereket!