mezes chia puding

Mézes Chia

A chia (aszték zsálya) a menták családjába tartozó virágos növény, és egyre népszerűbb lett szuper jó összetevő miatt, ráadásul irtó gyorsan össze lehet dobni egy chia puddingot!

A chia magas magas százalékban tartalmaz omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitaminokat, így érdemes beépíteni a hétköznapokba. Nem mellesleg a chia pudding ezer féle ízvilágban elkészíthető, teljesen a fantáziádra van bízva!

Most egy mézes, mandulás receptet hoztam, ami igazán jól jön, mikor valami nagyon édes desszertre vágyok.

Hozzávalókból sem kell sok, az alábbiakra lesz szükséged:

  • 2 dl tej (ez lehet növényi tej is, én a mandulatejet ajánlom)
  • 4 teáskanál chia mag
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint fél teáskanál fahéj rakható még bele
  • díszítéshez: szeletelt / darabolt mandula

Az elkészítése pofon egyszerű, egyedül annyi ’nehézsége’ van, hogy ez sem egy azonnal ehető desszert. Hiszem majd a hűtőben kell pihennie egy órát (de legjobb egy éjszakára hűtőben hagyni).

Nincs is igazán lépésekre bontva az elkészítése, egész egyszerűen keverd össze az összes alapanyagot egy tálban!


Vitaminbomba édes ízben! Új C-vitamin és Magnézium granulátum formában! Csak öntsd a szádba a finom narancs, illetve grapefruit ízű port, és máris gondoskodtál a megfelelő vitamin- és ásványi anyag beviteledről.



Majd mérd ki a pohárkákba, és tedd a hűtőbe! Pár óra alatt már bezselésedik a chia mag, de én az egy éjszakán át tartó ’pihentetést’ ajánlom!

Amikor kiveszed a hűtőből, akkor díszítsd reszelt / szeletelt mandulával a tetejét!

Azért is jó éjszakára tenni a hűtőbe, mert a reggeli rohanásban csak kiveszed, és már eheted is! Szóval tök jó egyszerű, nagyon tápláló és egészséges reggeli is lehet ez, vagy desszert!

Próbáld ki Te is, meglátod nagyon rá lehet szokni!

Neked melyik Secret csomagunkra van szükséged?