Krémes rákos tészta

Krémes rákos tészta

Hozzávalók

  • 120g fetuccini tészta
  • 350g nyers garnélarák, meghámozva, farok eltávolítva
  • 1 teáskanál kóser só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál lisztet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 120ml főzőtejszín
  • 300ml csirkehúsleves
  • 1/2 teáskanál cajun fűszer

 

Elkészítés

  • Főzzük ki a tésztát a csomagolás szerint.
  • Sózzuk, borsozzuk meg a garnélát.
  • Szórjunk 1 evőkanál lisztet a garnélarákra, és keverjük össze. Szürjuk meg még 1 evőkanál liszttel és forgassuk át, hogy egyenletesen befedje a garnélát.
  • Olvassuk el a vajat és az olívaolajat egy nagy serpenyőben.
  • Ha elég forró, adjuk hozzá a garnélarákot, és főzzük kevergetve, amíg aranybarna lesz, ez oldalanként kb. 2-3 percig. Vegyük ki egy tálba.
  • Öntsük a csirke húslevest a serpenyőben, és főzzük körülbelül 5 percig.
  • Csökkentsük a hőfokot és folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a krémet.
  • Főzzük a mártást közepes lángon, amíg elkezd bugyborékolni a krém, majd besűrűsödni- ez körülbelül 5 perc.
  • Kóstoljuk meg a mártást és ízesítsük kedvünk szerint sóval, borssal, cajúnnal.
  • Adjuk hozzá a tésztát és a garnélarákot a mártáshoz, és keverjük össze.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1666,40  -
Fehérje, g 95,97  -
Szénhidrát, g 208,19  -
Zsírok, g 38,41  -
A-vitamin, μg 0,00 0%
B12-vitamin, μg 1,04 14%
B6-vitamin, mg 0,11 3%
C-vitamin, mg 6,20 1%
Cink, mg 10,87 45%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,52 3%
Folsav, μg 13,55 2%
Foszfor, mg 776,30 37%
Kalcium, mg 456,68 46%
Kálium, mg 793,74 40%
K-vitamin, μg 0,65 1%
Magnézium, mg 178,69 48%
Mangán, mg 6,29 315%
Niacin, mg 2,49 5%
Pantoténsav, mg 0,50 3%
Réz, mg 1,27 127%
Riboflavin, mg 0,11 3%
Szelén, μg 164,51 110%
Tiamin, mg 0,12 4%
Vas, mg 8,01 33%