Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek
Krémes rákos tészta
Hozzávalók
- 120g fetuccini tészta
- 350g nyers garnélarák, meghámozva, farok eltávolítva
- 1 teáskanál kóser só
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 2 evőkanál lisztet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 120ml főzőtejszín
- 300ml csirkehúsleves
- 1/2 teáskanál cajun fűszer
Elkészítés
- Főzzük ki a tésztát a csomagolás szerint.
- Sózzuk, borsozzuk meg a garnélát.
- Szórjunk 1 evőkanál lisztet a garnélarákra, és keverjük össze. Szürjuk meg még 1 evőkanál liszttel és forgassuk át, hogy egyenletesen befedje a garnélát.
- Olvassuk el a vajat és az olívaolajat egy nagy serpenyőben.
- Ha elég forró, adjuk hozzá a garnélarákot, és főzzük kevergetve, amíg aranybarna lesz, ez oldalanként kb. 2-3 percig. Vegyük ki egy tálba.
- Öntsük a csirke húslevest a serpenyőben, és főzzük körülbelül 5 percig.
- Csökkentsük a hőfokot és folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a krémet.
- Főzzük a mártást közepes lángon, amíg elkezd bugyborékolni a krém, majd besűrűsödni- ez körülbelül 5 perc.
- Kóstoljuk meg a mártást és ízesítsük kedvünk szerint sóval, borssal, cajúnnal.
- Adjuk hozzá a tésztát és a garnélarákot a mártáshoz, és keverjük össze.
Jó étvágyat!
c | Mennyiség | Bioheal ajánlás |
kcal | 1666,40 | - |
Fehérje, g | 95,97 | - |
Szénhidrát, g | 208,19 | - |
Zsírok, g | 38,41 | - |
A-vitamin, μg | 0,00 | 0% |
B12-vitamin, μg | 1,04 | 14% |
B6-vitamin, mg | 0,11 | 3% |
C-vitamin, mg | 6,20 | 1% |
Cink, mg | 10,87 | 45% |
D-vitamin, μg | 0,00 | 0% |
E-vitamin, mg | 2,52 | 3% |
Folsav, μg | 13,55 | 2% |
Foszfor, mg | 776,30 | 37% |
Kalcium, mg | 456,68 | 46% |
Kálium, mg | 793,74 | 40% |
K-vitamin, μg | 0,65 | 1% |
Magnézium, mg | 178,69 | 48% |
Mangán, mg | 6,29 | 315% |
Niacin, mg | 2,49 | 5% |
Pantoténsav, mg | 0,50 | 3% |
Réz, mg | 1,27 | 127% |
Riboflavin, mg | 0,11 | 3% |
Szelén, μg | 164,51 | 110% |
Tiamin, mg | 0,12 | 4% |
Vas, mg | 8,01 | 33% |