BEFS Universitas Kidobós Kupa

A sportág történetében első alkalommal rendezte meg a Hungary Dodgeball a BEFS Universitas Kidobós Kupát, melyen 5 budapesti egyetem hallgatói 9 csapatban mérték össze tudásukat az 5 labdás nemzetközi dodgeball szabályrendszerében.

A kezdeti ismerkedés után, amikor már a pálya, a labdák és szabályok is nagyjából a helyükre kerültek egészen parázs mérkőzések alakultak ki a csoportokban.
A Corvinus Egyetem Kinizsi Tornacsarnokában a bronzmérkőzésen az ELTE Blueklyn kezdet jobban, az első két szettet könnyedén hozták, de a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata rendezte a sorait és 8-4 arányban megnyerte ezt az összecsapást.


A kupa döntője egészen fantasztikus hangulatban zajlott, melyben a napot végig domináló Corvinus Slepp hamar tudatosította az odáig szintén magabiztosan menetelő Corvinus Kék Dönci számára, hogy itt ma csak ők vihetik haza a győztesnek járó serleget.

A dobogón végzett csapatok számára az érmeket és a támogatók által felajánlott ajándékokat Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna az 1965-ös női kézilabda világbajnokságon diadalmaskodó magyar csapat tagja adta át.

A rendezvény 2019. november 25-én a Hungary Dodgeball szervezésével és a Bioheal támogatásával jöhetett lérte.