COBB saláta

A Karácsonyi ’evészetet’ könnyítő COBB saláta

Több, mint valószínű, hogy Te is kipurcantál a Karácsonyi készülődésben, sütés-főzésben, és szerintem még csak éhségről sem panaszkodhatsz!

Nem mellesleg, a nagy bevásárlás után sokan egy boltba sem szeretnénk betenni a lábunkat, csak pihenni, és ’amit a hűtőben’ találok jelleggel összedobni valami egyszerű ételt. Ezért hoztam el erre a péntekre az egyik kedvencem, a COBB salátát. Olyan sokszínű (szó szerint), tele vitaminnal, finom ízekkel, mindemellett mégis olyan könnyű, hogy bűn lenne kihagyni! 

Apropó, ha már a vitaminokról van szó a hozzávalóknál láthatod, milyen hasznos is valójában ez a saláta. Ugyanakkor egészséges táplálkozás mellett is fontos odafigyelni az immunrendszerünk megfelelő támogatására. Amihez kiváló segítséget nyújt webáruházunk, ahol minden nélkülözhetetlen vitamint megtalálsz

Hozzávalók:

  • 8 db koktél paradicsom - A-, B1-, B2-, E-, C-vitamin
  • 1 fej római saláta
  • 4db tojás - A-, D-, E-, B2-, B6-, B12-vitamin
  • 8 szelet bacon
  • 40 dkg főtt csirke
  • 1/3 csésze vörösborecet
  • 2/3 csésze olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • só 
  • fekete bors (őrölt)
  • 1db avokádó - B-, C-,E-, A-vitamin
  • 10 dkg kéksajt - ez elég megosztó ízvilágú sajt, így ha nem szereted cseréld ki nyugodtan mozzarella golyókra, isteni lesz azzal is

Mivel van bacon, csirkemell, avokádó és tojás is a saliban, ezért elég laktató, ugyanakkor könnyebb, mint az ünnepi menü volt! Hiszen mindez zöldségekkel van tálalva!

Habár egy salátát mindenki biztosan össze tud dobni, azért alább leírom az elkészítését. Többek közt azért is írom le, mert gondolom mi Nők "megnyertük" a karácsonyi menü elkészítését, így maradjon csak ez a feladat most a férfiaké!

  1. A paradicsomokat félbe vágjuk. A római salátát  közepes darabokra tépkedjük. A tojásokat keményre főzzük, majd miután megpucoltuk, negyedeljük őket. A bacont ropogósra sütjük, miközben a főtt csirkét apróra kockázzuk.
  2. Az ecetet, az olajat és a mustárt egy edényben összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagyobb lapos tányér aljára szórjuk a salátát, majd a tojásból, a paradicsomból, a csirkéből, az avokádó szeletekből, a szalonnából és a kék sajtból rakjunk ki egységes sorokat. Végül leöntjük az elkészült salátaöntettel.

Ajánlom ebédre, vacsira vagy amikor jól esik!