Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek
Oliva D3 Forte (70 db)
A termékünkben található D-vitamin, melyet a könnyebb felszívódás miatt olíva olajban oldottunk, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, illetve az egészséges csontozat fenntartásához. Fogyasztása javasolt D-vitamin hiányos állapot esetén.
- 3200 NE D3-vitamin
- Olívaolajban oldott hatóanyag
Ár
3 063 FtA D3-vitamin zsírban oldódó vitamin, hasznosulása, felszívódása sokkal könnyebb, ha eleve oldott formában fogyasztjuk, ezért termékünkben értékes olívaolajban található a D3-vitamin.
Napfény hatására képesek vagyunk D3-vitamint előállítani, ugyanakkor téli időszakban, illetve a nappal keveset érintkezőknek fokozottan ajánlott a pótlása.
Tudtad, hogy a D3-vitamin?
-
hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
-
szerepet játszik a sejtosztódásban
-
hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és izomfunkció fenntartásához
-
hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához
-
hozzájárul a vér normál kalciumszintjének megtartásához
Fogyasztása javasolt:
-
D-vitamin hiány esetén
-
kalciumhiány esetén
-
téli hónapokban
-
fogyókúrázóknak
Tovább bővítenéd tudásod a D-vitaminról? Olvasd el a D-vitamin, a mediterrán éghajlat ajánlásával című cikkünket, ahol további hasznos információk várnak rád.
Adagolás: Naponta egy lágykapszula, 1-2 dl folyadékkal étkezés után.
OGYÉI notifikációs szám: 25338/2020
Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Hatóanyag mennyiség |
1 kapszulában |
100 g készítményben |
D3-vitamin |
80 µg / 3200 NE |
1600% |
Tápérték adatok 100 grammra: Energia: 2677 kJ/648 kcal, Zsír: 60,2 g, amelyből telített zsírsavak: 10,64g, szénhidrát: 0,78 g, amelyből cukrok: 0,064g, fehérje: 20,071 g, só: 0 g.
Tápérték adatok egy adagban (1 kapszula): Energia: 12,58 kJ/3,05 kcal, zsír: 0,28 g, amelyből telített zsírsavak: 0,05g, szénhidrát: 0,5g, amelyből cukrok: 0 g, fehérje: 0 g, só: 0 g.
Milyen következményei vannak a D-vitamin hiánynak?
D-vitamin hiányában a következő tünetek léphetnek fel: a csontok ásványianyag-tartalma elégtelenné válik, a csontok deformálódnak, elvesztik merevségüket, de rugalmasságukat is, emiatt könnyen törnek és nehezen gyógyulnak. Fiatal gyermekeknél angolkór (rachitis) lehet a következmény. Felnőtteknél a csontok meglágyulnak, izomgörcsök léphetnek fel.
A D-vitamin tartósan elégtelen bevitelének fontos szerepe lehet a csontritkulás kialakulásában is.
Mennyi D-vitamin okoz túladagolást?
D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizeletkiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság. Bőrviszketés is jelezheti, a vesék működése károsodhat, vesekő képződhet, a lágy szövetek elmeszesednek.
Nyáron is szedhetek D-vitamint?
Nyáron napfény hatására szervezetünk D-vitamint állít elő, ennek mennyisége a napfénynek kitett testfelület méretétől, illetve a szabadban töltött időtől függ (naptej nélkül, illetve függ a napszaktól is). 20 perc pólóban/topban, rövidnadrágban elegendő szokott lenni. Ugyanakkor a napfényre érzékenyeknek, valamint azoknak akik nem töltenek elegendő időt a szabadban nyáron is ajánlott. Amennyiben nem biztos benne, hogy elegendő-e a D-vitamin szintje, véréből be lehet vizsgálni, illetve ilyenkor inkább kisebb dózisú D-vitamint fogyasszon, vagy ritkábban fogyasszon D-vitamin tartalmú terméket, a túladagolás elkerülése végett.
A nap melyik szakában érdemes D-vitamint szedni?
Mivel a D-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért jobban szívódik fel, ha közvetlenül étkezés után fogyasztjuk. Reggeli után ajánljuk, viszont ha a reggeli étkezés kimarad/nagyon kevés zsírt tartalmaz, akkor inkább ebéd után.