Rutin 20 mg hozzáadott C-vitaminnal (70 db)

A rutin egy bioflavonoid, mely a természetben gyakran található meg C-vitamin mellett, főleg citrusfélékben. A termék antioxidáns hatóanyagai révén hatékony védelmet nyújt ereinknek a szabad gyökök ellen amellett, hogy erősíti az immunrendszert.

Közeli lejártatú termék! Lejárati dátuma: 2022.02.13.

Laktózmentes
  • 20 mg rutin
  • 100 mg C-vitamin
  • napi 1 tabletta

Ár

2 043 Ft

Termékünk 20 mg rutint tartalmaz, melyet 100 mg C-vitaminnal egészítettünk ki. A rutin egy a természetben gyakran előforduló bioflavonoid, általában a C-vitaminnal együtt találkozunk vele a citrusfélékben. A két hatóanyag egymás hatását fokozza, így immunerősítő és antioxidáns hatásukon kívül számos más élettanilag kedvező tulajdonsággal rendelkeznek pl.: hatékonyan védik ereinket a káros szabad gyökök ellen.

Tudtad, hogy …?

  • C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez

  • a C-vitamin hozzájárul a normál kollagéntermelődéshez, ezen keresztül az erek normál működésének, a bőr normál állapotának fenntartásához

  • a C-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez

Fogyasztása javasolt:

  • fokozott stressz, fizikai igénybevétel, kimerültség esetén

  • hideg, hűvös, átmeneti hónapokban

Többet szeretnél tudni a C-vitaminról? Olvasd el A C-vitamin, avagy a legendás "nemismerem cukor" című cikkünket, amiből mindent megtudhatsz, amit a C-vitaminról tudni érdemes!

Adagolás: Napi egy filmtabletta, reggeli után, 1-2 dl folyadékkal.

                  

OGYÉI notifikációs szám: 21778/2019

Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Összetevők: maltodextrin, stabilizátorok (polivinilpirrolidon, hidroxipropil-metil-cellulóz, térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), L-aszkorbinsav, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid, talkum), rutin, színezék (titán-dioxid).

Hatóanyag mennyiség tablettánként

NRV1

Rutin

20 mg

-

C-vitamin

100 mg

125%

1Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Milyen jelei vannak a C-vitamin hiánynak?

C-vitamin hiányában az immunrendszer gyengül, a fertőzésekre való fogékonyság nő. Súlyosabb esetekben a skorbut nevű betegség lép fel, ami az érfalak meggyengülésével és megrepedésével, illetve fog- és ínygyulladással járó, esetenként halálos kimenetelű betegség (bár napjainkban már nem jellemző).

Mennyi C-vitamint kell fogyasztani naponta?

A C-vitamin felszívódási vesztesége nem túl nagy, a bevitt mennyiség mintegy 75%-a hasznosul. A környezeti hatások, a stressz, lázas, esetleg műtét utáni állapotok, a fizikai munka, a dohányzás és a fogamzásgátlók szedése emeli a szükségletet. Az ajánlott napi mennyiség 80 mg, ám életmódtól függően ennél nagyobb mennyiség is biztonsággal fogyasztható.