Növényi Glükózamin + MSM (120 db)

A legtöbb glükózamin tartalmú termékben található glükózamin-szulfát állati (többnyire rák) eredetű, ám termékünk növényi eredetű glükózamint tartalmaz, így a rákfélékre érzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják. Alkalmazása javasolt ízületi megbetegedésben, illetve terhelés okozta ízületi rendellenességben szenvedők részére.

Közeli lejártatú termék! Lejárati dátuma: 2022.04.03.

Laktózmentes
Cukormentes
  • 1500 mg növényi eredetű glükózamin
  • 500 mg MSM
  • vitaminokkal és ásványi anyagokkal

Ár

4 646 Ft

A glükozamin természetes anyag, általában tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Termékünk ezzel szemben – a piacon található több készítménnyel ellentétben – növényi glükózamint tartalmaz, így a tengeri állatokra érzékenyek számára is ideális választás. 

Az egészséges, sportos életmód megviselheti ízületeinket, ám a helyes étrend megválasztásával sokat tehetünk egészségüknek megóvása érdekében. A glükózamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Viszont fontos megjegyezni, hogy a glükozamint a szervezet saját maga nem állítja elő, elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók. A kiegyensúlyozott étrend kiegészítésére javasoljuk termékünket, melynek hatóanyagai hozzájárulnak a csontozatunk, és porcaink egészségének megőrzéséhez.

Termékünk alkalmazása javasolt ízületi megbetegedésben, illetve terhelés okozta ízületi rendellenességben szenvedők részére.

                                                                               

Tudtad, hogy…?

  • a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez, ezen keresztül a porcok megfelelő működéséhez

  • az MSM a szerves kén egyik formája, mely minden élő szervezetben megtalálható

  • a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához és a kalcium normál felszívódásához

  • a mangán hozzájárul a normál kötőszövet képződéshez

  • a réz részt vesz a kötőszövetek normál állapotának fenntartásában

  • a cink és a mangán hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához

Adagolás: orvosi ajánlásra napi 3x1 filmtabletta, étkezés közben vagy után, bő folyadékkal.

         

OGYÉI notifikációs szám: T/2602/2019

Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Fontos figyelmeztetések: A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható! A készítmény egyedül tápanyagforrásként nem használható! Ne fogyasszon a javasolt napi adagnál többet! Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztása mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti!

Összetevők: növényi eredetű glükózamin-szulfát, metil-szulfonil-metán, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátorok (akácmézga, hidroxipropil-metil-cellulóz), módosított keményítő, kollagén, L-aszkorbinsav, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, talkum), cink-citrát, színezékek (titán-dioxid, sárga vas-oxid), nedvesítőszer (glicerin), magnán-szulfát, réz-glükonát, kolekalciferol.

Hatóanyag mennyiség

3 filmtablettában

100 g készítményben

Glükózamin-szulfát

1500 mg

50 g

Metil-szulfonil metán

500 mg

16,7 g

Kollagén

100 mg

2,67 g

C-vitamin

80 mg (100%1)

0,33 g

Cink

10 mg (100%1)

0,225 g

Mangán

3 mg (100%1)

0,1 g

Réz

1 mg (100%1)

0,03 g

D-vitamin

75 µg/3000 NE (100%1)

0,25 mg


1NRV: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

 

Tápérték adatok 100 grammra: Energia: 1036 kJ/248 kcal, Zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 60 g, amelyből cukrok: 0 g, fehérje: 1,98 g, só: 0 g

Tápérték adatok egy adagban (3 tabletta): Energia: 28,62 kJ/6,84 kcal, zsír: 0,003 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 1,8g, amelyből cukrok: 0 g, fehérje: 0,06g, só: 0g

Mire jó a glükózamin?

Étrend-kiegészítőkben általában glükózamin-szulfátként található meg, fő hatását pedig az ízületeinknél fejti ki – segíti szerkezetét és funkcióját fenntartani. A glükózamin 3 molekula vizet képes megkötni, ezáltal segíti a porcok vízzel való telítettségét, így csökken az esetleges kopás.

Miért jó, hogy növényi eredetű a glükózamin?

A legtöbb termékben felhasznált glükózamint tengeri eredetű állatokból vonják ki - erre sajnos többen allergiások lehetnek, illetve vegán étrendet folytatóknak sem megfelelő. Termékünkben növényi (kukorica) eredetű a glükózamin, így az allergiások, illetve vegánok is nyugodtan fogyaszthatják.

Mi az az MSM, és miért van szükségem rá?

A metil-szulfonil metán rövidítése. Szintén az ízületeinkben van jelen, ráadásul nagy mennyiségben. Egyes kutatások kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő hatása van ízületi panaszok esetén.