K2-vitamin 150 μg D3-vitaminnal és növényi kivonatokkal (70 db)

Termékünk jól hasznosuló K2-vitamin mellett D3-vitamint is tartalmaz, melyek egymást támogatva járulnak hozzá a normál csontozat fenntartásához.

Laktózmentes
Cukormentes
  • 150 µg K2-vitamin
  • 10 µg D3-vitamin
  • Hozzáadott növényi kivonatok

Ár

2 922 Ft

Termékünk 150 µg K2-vitamint tartalmaz, a legjobban hasznosuló, menakinon-7 formában, hozzáadott D-vitaminnal, ami segít a normál csontozat fenntartásában, valamint hozzájárul a kalcium felszívódásához, illetve a vér normál kalciumszintjének megtartásához.

Csontjainkban a régi csontszövet folyamatos lebomlásban vannak, miközben újak képződnek helyettük. Az elöregedett csontok lebomlásáért azt osteoclast nevű sejtek felelősek, amelyek túlzott aktivitásának megakadályozásában a K2-vitamin kulcsszerepet játszik. Ugyanis, ha ezeknek a sejteknek túl nagy az aktivitásuk, legyengítik a csontokat, amellyel csontritkulást okozhatnak. K2-vitamin fontos szerepe van az új csont képzőségében, azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy az osteocalcin a kalciumot a csontokba építse.

Ezen kívül termékünket káposzta kivonattal, mely kiváló természetes K-vitamin forrás, fokhagyma kivonattal, mely rengeteg élettanilag kedvező hatással bír, illetve fekete bors kivonattal egészítettük ki, ami pedig a tápanyagok felszívódásához járul hozzá.

Tudtad, hogy …?

  • a K2-vitamin és a D3-vitamin kölcsönösen hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához, a D3-vitamin hozzájárul a kalcium normál felszívódásához

  • a K2-vitamin részt vesz a normál véralvadásban

  • a fekete bors támogatja a tápanyagok felszívódását

Fogyasztása javasolt:

  • K-vitamin hiány esetén

Fogyasztása nem javasolt:

  • kumarin típusú véralvadásgátló gyógyszert szedőknek

Adagolás: Naponta egy filmtabletta, étkezés közben vagy utána, 1-2 dl folyadékkal.

                  

OGYÉI notifikációs szám: 21146/2018

Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Összetevők: tömegnövelő szerek (kalcium-foszfátok, mikrokristályos cellulóz), stabilizátorok (polivinilpirrolidon, térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilénglikol), káposzta kivonat, menakinon-7, fokhagyma kivonat, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid, talkum), Piper nigrum (feketebors) kivonat (95% piperin tartalommal), színezék (titán-dioxid), kolekalciferol.

Hatóanyag mennyiség tablettánként

NRV1

K2-vitamin

150 µg

200%

D3-vitamin

10 µg

200%

Káposzta kivonat

20 mg

-

Fokhagyma kivonat

10 mg

-

ebből allicin  

300 µg

-

Fekete bors kivonat

5 mg

-

1Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Milyen tünetei vannak az K-vitamin hiánynak?

K-vitamin hiányában a következő tünetek léphetnek fel: vérzékenység, véralvadási zavarok, zsírfelszívódási- és/vagy májfunkciós zavarok.

Mikor fogyasszunk K-vitamint?

A K-vitamin hozzájárul a csontozat egészségéhez, segíti a vérből a kalciumot eljuttatni a csontokhoz. Ezen kívül hozzájárul a véralvadáshoz, ezért véralvadást segítő vagy gátló gyógyszer szedése esetén figyeljen oda a K-vitamin bevitt mennyiségére, konzultáljon orvosával!

Milyen élelmiszerekben található K-vitamin?

A magyar étrendben kevés K-vitamin található. Főként spenótban, kelkáposztában, karalábéban, májban található meg.

Mire kell ügyelni K-vitamin szedésekor?

Hozzájárul a véralvadáshoz, ezért véralvadást segítő vagy gátló gyógyszer szedése esetén figyeljen oda a K-vitamin bevitt mennyiségére, konzultáljon orvosával!