Csokis panna cotta torta

Csokis panna cotta torta

Hozzávalók a tésztához

  • 140g zabliszt
  • 120g quinoa
  • 70g mandula liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál juharszirup

Hozzávalók a töltelékhez

  • 3dl kókusz krém
  • 2,5dl juharszirup
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál agaragar

 

 Elkészítés

  • Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra. Vajazzunk ki egy piteformát
  • Egy élelmiszer feldolgoban zúzzuk össze a quinoát, a zablisztet, a mandula-lisztet és a kakaóport.
  • Ezután adjuk hozzá a kókuszolajat és a juharszirupot.
  • Erősen nyomkodjuk bele a piteforma aljába és a pereméhez.
  • Süssük 15 percig, vagy amíg a kéreg aranybarna lesz.
  • Keverjük össze a tejszínt, és a juharszirupot egy serpenyőben, és forraljuk fel.
  • Öntsük hozzá az olvasztott csokoládét és az agaragart.
  • Hagyjuk 3 percig forrni, vagy amíg az agaragar feloldódik.
  • Töltsük a keveréket hűtött tortaformába.
  • Hagyjuk hűlni a hűtőben körülbelül 4 órán át.
  • Díszítsük a süteményt gyümölcsökkel!

 

Jó étvágyat!