Áfonyás joghurtos parfé
március 2, 2019

Áfonyás joghurtos parfé

 Untitled design

Hozzávalók

  • 500g friss áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze granola
  • 7dl görögjoghurt

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a tálcát sütőpapírral.
  • Egy keverőedényben keverjük össze az áfonyát a cukorral és vanília kivonattal.
  • Terítsük el a tálcán.
  • 30 percig süssük, vagy amíg az áfonya puha és lédús lesz, majd hagyjuk kihűlni.
  • Osszuk el a granolát 8 egyenletes részre. Mind a 4 pohár aljába tegyünk 1-1 adagot.
  • Kanalazzuk rá joghurtot majd egy réteg áfonyát.
  • Tegyünk le még egy réteget.
  • A tetejét díszíthetjük friss áfonyával és mentalevéllel.

 

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2731,00  -
Fehérje, g 99,61  -
Szénhidrát, g 442,18  -
Zsírok, g 16,15  -
A-vitamin, μg 216,00 27%
B12-vitamin, μg 1,67 22%
B6-vitamin, mg 0,49 12%
C-vitamin, mg 32,31 3%
Cink, mg 10,19 42%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 8,48 8%
Folsav, μg 52,20 9%
Foszfor, mg 1609,40 77%
Kalcium, mg 840,70 84%
Kálium, mg 1858,80 93%
K-vitamin, μg 69,66 93%
Magnézium, mg 382,85 102%
Mangán, mg 6,66 333%
Niacin, mg 6,14 13%
Pantoténsav, mg 1,43 8%
Réz, mg 1,00 100%
Riboflavin, mg 2,92 70%
Szelén, μg 88,66 59%
Tiamin, mg 0,69 21%
Vas, mg 7,20 30%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.