Tepsis caprese csirke
február 14, 2019

Tepsis caprese csirke

 Untitled design-2

Hozzávalók

  • 1/2 medvehagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikomlevél, plusz 1 kevés apróra vágva
  • 700 g csirkemell, két szeletre vágva
  • 300 g koktél paradicsom
  • 140 g mozzarella, felszeltelve
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1/2 teáskanál cukor
  • Ropogós kenyér, a fogyasztáshoz

 

Elkészítés

  • Egy tálba keverjük össze a medvehagymát, a fokhagymát, az 1 evőkanál olajat és a bazsalikom. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Melegítsük fel a maradék olajat egy nagy hőálló serpenyőben, közepesen magas hőfokra. Süssük a csirkét 4 percig vagy amíg megpirul. Vegyük le a serpenyőt a hőről.
  • Melegítse fel a sütőt. Szórjuk a paradicsomot a csirke köré. Tegyük a bazsalikomot a csirke tetejére. Tegyük a tetejére a mozzarellát és a maradék bazsalikom keveréket.
  • A paradicsomra tegyük rá a ecetet és szórjuk meg cukorral.
  • Grillezzük 4 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad, és a paradicsom kicsit megsül.
  • Szórjuk meg friss bazsalikommal.
  • Tálaljuk friss kenyérrel.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 819,80  -
Fehérje, g 165,96  -
Szénhidrát, g 33,55  -
Zsírok, g 0,99  -
A-vitamin, μg 241,68 30%
B12-vitamin, μg 0,71 9%
B6-vitamin, mg 0,42 10%
C-vitamin, mg 17,36 2%
Cink, mg 6,62 28%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 0,12 0%
Folsav, μg 17,22 3%
Foszfor, mg 1826,11 87%
Kalcium, mg 977,06 98%
Kálium, mg 1837,92 92%
K-vitamin, μg 1,44 2%
Magnézium, mg 212,16 57%
Mangán, mg 0,36 18%
Niacin, mg 9,53 20%
Pantoténsav, mg 0,69 4%
Réz, mg 1,21 121%
Riboflavin, mg 0,41 10%
Szelén, μg 45,89 31%
Tiamin, mg 0,08 3%
Vas, mg 2,30 10%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.