Meleg almatorta sóskaramell fagylalttal
február 24, 2019

Meleg almatorta sóskaramell fagylalttal

 Untitled design

Hozzávalók

  • 420g liszt
  • 180g xilit
  • 170g barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál fahéj
  • 3 tojás
  • 2dl növényi olaj
  • 2dl tejföllel
  • 2 teáskanál vaníliabab paszta vagy vanília kivonat
  • 3 bögrényi alma, meghámozva és apróra vágva
  • sóskaramellás fagylalt

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki 10 darab kisebb sütőformát.
  • Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a xilitet, a barna cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
  • Adjuk hozzá az összes nedves alapanyagot: tojást, növényi olajat, tejfölt és a vaníliát.
  • Az elem nagyon, nagyon vastag lesz.
  • Forgassuk bele az apróra vágott almát.
  • Osszuk el a tésztát 10 elkészített sütőedény között, de ne öntsük tovább, mint az edény 2/3-a.
  • Süssük 28-33 percig, vagy amíg a fogpiszkáló, amit beleszúrunk tisztán jön ki.
  • Hagyjuk 5 percig hűlni a süteményeket.
  • A tetejére tegyük sóskaramell fagylaltot és szolgáljuk azonnal.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 4297,70  -
Fehérje, g 101,60  -
Szénhidrát, g 672,65  -
Zsírok, g 32,85  -
A-vitamin, μg 1787,70 223%
B12-vitamin, μg 1,09 15%
B6-vitamin, mg 0,46 11%
C-vitamin, mg 0,07 0%
Cink, mg 11,04 46%
D-vitamin, μg 16,25 22%
E-vitamin, mg 19,72 20%
Folsav, μg 37,58 6%
Foszfor, mg 1660,95 79%
Kalcium, mg 581,91 58%
Kálium, mg 1856,16 93%
K-vitamin, μg 102,56 137%
Magnézium, mg 456,89 122%
Mangán, mg 11,31 565%
Niacin, mg 3,37 7%
Pantoténsav, mg 2,27 13%
Réz, mg 1,47 147%
Riboflavin, mg 1,19 28%
Szelén, μg 143,56 96%
Tiamin, mg 0,96 29%
Vas, mg 12,53 52%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.