Tonhalas pestós spagetti
január 5, 2019

Tonhalas pestós spagetti

 Untitled design-5 

Hozzávalók

  • 350g Barilla Spagetti
  • marék szárított paradicsom
  • 3 kanál vörös pestó szósz
  • 200 g tonhal
  • 1/3 csésze kapribogyó
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 vörös hagyma vékonyra szeletelve
  • 1/4 csomag petrezselyem apróra vágva
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 evőkanál szárított chili vagy 1 kis friss chilipaprika
  • Extra szűz olívaolaj
  • Só a vízhez
  • Tengeri só és bors, ízlés szerint

 

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban, forraljuk fel vizet. Amikor a víz forrásban van, adjunk hozzá a sót.
  • Dobjuk bele a spagettit a vízbe, és keverjük össze. Főzzük a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
  • Eközben egy nagy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat. Amikor forró, adjuk hozzá a vöröshagymát, és finoman főzzük 3 percig, vagy amíg majdnem megkaramellizálódik. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és chilipaprikát, majd pirítsuk további 2 percig.
  • Adjuk hozzá a tonhalakat és kapribogyókat, és kevergetve süssük további 2 percig, majd adjuk hozzá a bort, és hagyjuk elpárologni.
  • Szűrjük le a tésztát 1 perccel a javasolt idő előtt, és kb. 80ml tésztavízzel adjuk a mártáshoz, hogy a tésztát a tálban főjön meg teljesen.
  • Távolítsuk el a hőtől és keverjük hozzá a paradicsomot és a pestószószt.
  • Szórjuk meg petrezselyemmel a tetejét.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.