Füstölt paprikás húsleves
január 10, 2019

Füstölt paprikás húsleves

 Untitled design-5

Hozzávalók

  • 1 lila hagyma, 1 cm-es kockára vágva
  • 1 sárgarépa, meghámozva, 1 cm-es kockára vágva
  • 2 zeller, 1 cm-es kockára vágva
  • 1 cukkini, 1 cm-es kockára vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 2 x 400 g konzerv paradicsommal
  • 500ml húsleveslé
  • 65 g gyöngy árpa
  • 400g konzerv bab, lecsöpögtetve
  • 1/2 csokor kelkáposzta, felaprítva
  • Apróra vágott petrezselyem levelek

 

Elkészítés

  • Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, répát, zellert, cukkinit és fokhagymát. Pirítsuk 5 percig vagy amíg elkezd megpuhulni és a hagyma üveges lesz.
  • Adjuk hozzá a paprikát és keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a paradicsomot, árpát és a húslevest is és kezdjük el forralni. Ha rotyog, vegyük le a hőfokot. Főzzük további 30 percig, néha keverjük rajta egyet. A lényeg, hogy az árpa is megpuhuljon.
  • Legvégén keverjük hozzá a babot és a kelkáposztát.
  • Ízlés szerint sózzuk borsozzuk meg.
  • Osszuk el a tányérok között és szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 362,60  -
Fehérje, g 17,42  -
Szénhidrát, g 81,50  -
Zsírok, g 0,56  -
A-vitamin, μg 365,40 46%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,61 15%
C-vitamin, mg 42,64 4%
Cink, mg 2,05 9%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 6,40 6%
Folsav, μg 27,93 5%
Foszfor, mg 252,07 12%
Kalcium, mg 245,98 25%
Kálium, mg 1939,92 97%
K-vitamin, μg 35,64 48%
Magnézium, mg 139,88 37%
Mangán, mg 1,34 67%
Niacin, mg 5,13 11%
Pantoténsav, mg 1,03 6%
Réz, mg 1,07 107%
Riboflavin, mg 0,40 10%
Szelén, μg 3,81 3%
Tiamin, mg 0,24 7%
Vas, mg 6,36 27%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.