Édesburgonya golyók
január 10, 2019

Édesburgonya golyók

 Untitled design-2

Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya, 3cm-es darabokra vágva
  • 35 g szalámi, apróra vágva
  • 25 g finoman reszelt cheddar sajt
  • 2 evőkanál pizza szósz
  • 50 g sima liszt
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 50g zsemlemorzsa
  • Növényi olaj sütéshez
  • bazsalikomos pesztó mártogatni

 

Elkészítés

  • Főzzük meg az édesburgonyát 10-12 percig, vagy addig, amíg elég puha nem lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
  • Zúzzuk össze a burgonyát. Keverjük hozzá a szalámit, a cheddar sajtot és a pizza szószt.
  • Készítsünk evőkanálnyi golyókat. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tálcára.
  • Helyezzük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát külön edényekbe. Forgassuk meg a golyókat a lisztben, majd mártsuk a tojásba, majd zsemlemorzsába. Tegyük az előkészített tálcára.
  • Adjunk hozzá elegendő olajat egy nagy serpenyőhöz, hogy körülbelül 1 cm magasságik feljöjjön.
  • Melegítsük közepes hőfokra.
  • Kezdjük el sütni a golyókat, 5 percig forgassuk, vagy amíg ropogós és aranybarna lesz.
  • Tegyük át a papírtörlővel bélelt tálra és itassuk le.
  • Fogyasszuk pesztó szósszal.

 

Jó étvágyat!

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 741,80  -
Fehérje, g 45,59  -
Szénhidrát, g 78,87  -
Zsírok, g 11,08  -
A-vitamin, μg 770,10 96%
B12-vitamin, μg 0,68 9%
B6-vitamin, mg 0,46 11%
C-vitamin, mg 19,25 2%
Cink, mg 2,97 12%
D-vitamin, μg 2,18 3%
E-vitamin, mg 1,32 1%
Folsav, μg 14,69 2%
Foszfor, mg 690,01 33%
Kalcium, mg 479,22 48%
Kálium, mg 1779,18 89%
K-vitamin, μg 908,21 1211%
Magnézium, mg 291,17 78%
Mangán, mg 1,34 67%
Niacin, mg 2,93 6%
Pantoténsav, mg 1,32 7%
Réz, mg 0,22 22%
Riboflavin, mg 1,58 38%
Szelén, μg 50,53 34%
Tiamin, mg 0,36 11%
Vas, mg 5,33 22%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.