Mangós sajttorta
december 2, 2018

Mangós sajttorta

 Untitled design-6

Hozzávalók

  • 200g fahéjas keksz
  • 35 g aprított kókusz
  • 100 g vaj megolvasztva

Hozzávalók a mangó töltelékhez

  • 4 közepes mangó
  • 1,4dl mangó püré
  • 3 teáskanál zselatinpor

Hozzávalók a sajtkrémhez

  • 250g krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 125 ml kókuszkrém
  • 60g xilit
  • 2 gombóc vanília fagylalt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 1/2 teáskanál zselatinpor

 

Elkészítés

  • A kekszet és a kókusz tegyük egy mixerbe és addig daráljuk, amíg a kekszek durván összezúzódnak. Adjuk hozzá a vajat.
  • Nyomkodjuk bele a keveréket egy 12 x 34 cm-es tepsibe és a tepsi oldalába.
  • Helyezzük a hűtőbe 20 percre vagy amíg megszilárdul.
  • Eközben a mangós krémhez hámozzuk meg a mangot.

Turmixoljuk össze a mangót és a pürét krémesre. Vegyünk ki 3.5-4dl mangót pürét, ezt hagyjuk a turmixban a többit tegyük félre.

  • Tépjünk le egy akkora alufólia darabot, mint a tálca hossza. Hajtsuk 4 felé, hogy legyen tartása. Ez fog majd segíteni kettéválasztani a tölteléket. Ha nincs egy segítő kész, akkor az egyik oldalról támasszuk ki sütőbabbal, vagy valami nehezebb tárggyal, ami tartást ad a fóliának.
  • Helyezzünk 60 ml vizet egy kis üvegtálba és tegyük bele a zselatint. Tegyük félre 2 percig, hogy a zselatin feloldódjon. Mikrózzuk meg a zselatin keveréket 20 másodpercig, majd kicsit verjük fel egy villával.
  • Tegye félre, hogy enyhén kihűljön, mielőtt hozzáadjuk a mangó keverékhez. Keverjük el.
  • Öntsük az egészet a tepsibe egyik felébe és helyezzük a hűtőbe 1 órára.
  • Elektromos mixerben verjük fel a krémsajtot, a kókuszkrémet, a vanília fagyit a cukrot és a vanília kivonatot.
  • Másfél evőkanál vizet tegyünk egy kis tálkába és keverjük el benne a zselatint.
  • Várjunk két percet majd mikrózzuk meg 20 másodpercig.
  • Egy villával kicsit kevergessük el, hagyjuk picit hűlni, majd keverjük bele a sajtkémbe.
  • Verjük a zselatinnal egy kicsit még a krémet majd öntsük a tepsi üres felébe.
  • Tegyük vissza a hűtőbe még 1 órára, hogy megszilárduljon.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3535,80  -
Fehérje, g 37,67  -
Szénhidrát, g 364,81  -
Zsírok, g 151,23  -
A-vitamin, μg 1662,60 208%
B12-vitamin, μg 4,13 55%
B6-vitamin, mg 1,47 35%
C-vitamin, mg 99,10 10%
Cink, mg 18,01 75%
D-vitamin, μg 4,16 6%
E-vitamin, mg 6,92 7%
Folsav, μg 146,66 24%
Foszfor, mg 539,99 26%
Kalcium, mg 749,53 75%
Kálium, mg 1450,95 73%
K-vitamin, μg 25,58 34%
Magnézium, mg 125,00 33%
Mangán, mg 4,12 206%
Niacin, mg 17,08 36%
Pantoténsav, mg 1,35 8%
Réz, mg 1,18 118%
Riboflavin, mg 2,19 52%
Szelén, μg 27,37 18%
Tiamin, mg 0,81 25%
Vas, mg 19,19 80%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.