Nutellás golyók
november 10, 2018

Nutellás golyók

Untitled design-2

Hozzávalók

  • 330g liszt
  • 50g kakaópor
  • 40g xilit
  • 1 teáskanál száraz élesztő
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej, felmelegítve
  • 60 gramm vaj
  • 150g Nutella
  • 2dl forró víz
  • 85g barna cukor
  • Extra 1 evőkanál kakaópor
  • Extra 2 evőkanál Nutella
  • Mascarpone krém a tetejére

 

Elkészítés

  • Egy elektromos mixerbe tegyük bele a tésztadagasztó lapátokat. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a xilitet és az élesztőt. Adjuk hozzá tojást, tejet és vajat. Gyorsan keverjük 1 percig, vagy amíg össze nem áll. Tegyük fel a sebességet közepesre. Dagasszuk 5 percig, vagy amíg puha, tapadós tészta lesz. Tegyük át egy enyhén beolajozott tálba. Fedjük le egy fóliával. Tegyük félre pihenni egy meleg helyre 1 órára vagy amíg a duplájára dagad.
  • Enyhén belisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát 2 percig. A keveréket egyenletesen osszuk szét 24 adagra. Készítsünk mini tésztalabdákat.
  • Lapítsuk ki kicsit a golyót, kanalazzunk 1 teáskanál nutellát a közepébe, majd zárjuk vissza a labdát.
  • Tegyük kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt serpenyőbe, szorosan egymás mellé a labdákat.
  • Ha elkészült, tegyük félre pihenni még 20 percre.
  • Melegítsük elő a sütőt 180fokra.
  • Keverjük össze a forró vízet, barna cukrot, extra kakaót és Nutellát egy hőálló edényben, amíg a Nutella elolvad. Öntsük a keveréket tészta golyókra. Süssük 35-40 percig, vagy amíg szépen átsül.
  • Öntsük le mascarpone felveret mascarpone krémmel.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.