Szeretne örökké élni?
október 19, 2018

Szeretne örökké élni?

 Untitled design-2

Az elmúlt században, úgy tűnik, az esélyed az örök életre megnövekedett. A maximális életkor folyamatosan kitolódik a fejlődő tudománynak és javuló egészségügyi helyzetnek köszönhetően. A kutatók szerint már megszületett az az ember, aki 135 évig fog élni.

 

Régen elértük már 120 éves életkort. Jeanne Calment 122 éves és 164 napos volt, amikor 1997-ben meghalt.

Úgy tűnik, a franciák különösen sokáig élnek. Egy ma született franciaországi babának 50% esélye van, hogy megéri a 100. Születésnapját.

Míg 2016-ban a brit átlagéletkor 79,5 év a férfiaknál, 83,1 év a nők esetében, becslések szerint az életük utolsó 20%-át valamilyen betegségtől szenvedve töltik.

 Mit tehetünk, hogy életünk utolsó ötödét ne töltsük betegeskedéssel?

A Harvard Egyetem tanulmánya szerint nem szabad dohányozni, figyelni kell a súlyunkra, napi 30 perc mozgás és nem több, mint napi 1 pohár bor a titka az egészséges öregkornak.

 

Sokan reménykednek benne, hogy lesz olyan hibernálás, ami lehetővé teszi, hogy a embert bizonyos időre altatásba tegyék, és évekkel később felébresszék. Bizonyára sokan választanák ezt a a megoldást azok közül akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek. Mennyivel jobb lenne, most mély álomba szenderülni és felébredni 30 év múlva, ha már megtalálták a gyógymódot? Azonban gondoljunk abba bele, hogy mi mennyire más volt a világ 30 évvel ezelőtt, mennyi minden van most, ami 30 éve elképzelhetetlen lett volna. Az az ember, aki évtizedekre hibernált állapotba szeretne kerülni kimarad a történelemből és a fejlődésből.

 

A mai orvostudomány sikeresen tud fagyasztást végezni holtak esetében, azonban élő embert nem tud olyan hibernálásba tenni, amiből később fel tudja ébreszteni.

 

Másik szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy a bolygónk túlnépesedik és a jelenleg rajta élő 7,5 milliárd embert sem tudja eltartani. Ha az örök élet lehetővé válna ( és nem halna meg évente 55millió ember) akkor 19 év alatt elérnénk a 10milliárdot, amit bolygónk már nem képes eltartani. A túlnépesedés betegségek és vírusok megjelenését fogja okozni, mint természetes születésszabályzás.

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.