Fekete bársony torta
október 27, 2018

Fekete bársony torta

 Untitled design-4

Hozzávalók

  • 400g vaj, szobahőmérsékleten
  • 500 g xilit
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál fekete élelmiszer színezék
  • 450 g zabpehely liszt
  • 150 g liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 145 g kakaópor
  • 35 g aktív szénpor
  • 500 ml író
  • A piros cukorka díszítéshez

Hozzávalók a piros vajkrémhez

  • 250 g vaj szobahőmérsékleten
  • 340g porcukor ( legjobb xilit porrá zúzva)
  • 180 g fehér csokoládé, megolvasztva
  • Piros élelmiszer színezés

Hozzávalók a fekete vajkrémhez

  • 250 g vaj, szobahőmérsékleten,
  • 340g porcukor ( legjobb xilit porrá zúzva)
  • 200 g étcsokoládé, megolvasztva
  • 2 evőkanál sötét kakaópor
  • 2 evőkanál aktív szénpor
  • Fekete színű élelmiszer színezék

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy nagy tortaformát.
  • Egy konyhai robotgép segítségével verjük fel a vajat és a cukrot egy nagyon nagy tálban, amíg fény és bolyhos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként. Adjuk hozzá a vaníliát és az élelmiszer-színezéket.
  • Szitáljuk a lisztet, a bikarbónát, a kakaóport és a szénport egy nagy tálba.
  • Egy spatulával forgassuk lisztkeveréket a vajkeverékbe és adjuk hozzá az írót is.
  • Egyenletesen osszuk el a tésztát a formák között.
  • Süssük 75 percet vagy amíg az egész jól átsül. Hűtsük 10 percig a formában, mielőtt teljesen kihűtjük a rácson.

 

  • Eközben a piros vajkrémhez verjük fel a vajat egy elektromos mixerben.
  • Fokozatosan adjunk hozzá a porcukor felét. Adjuk hozzá a csokoládét és verjük, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a fennmaradó cukrot.
  • Színezzük vörös élelmiszer festékkel. A krém ¾-ét tegyük félre egy külön tálban a díszítéshez.

 

  • A fekete vajkrémhez verjük fel a vajat habosra. Fokozatosan adjunk hozzá a porcukor felét. Adjuk hozzá a csokoládét és verjük, amíg össze nem áll. Adjuk hozzá az aktív szénport és a kakaóport. Fokozatosan adjuk hozzá a fennmaradó cukrot.
  • Színezzük fekete festékkel. A krém ¾-ét tegyük félre egy külön tálban a díszítéshez.
  • Vágjuk minden egyes tortát vízszintesen félbe, és helyezzünk egy darabot egy tálra.
  • A vörös krémből most azt a tálat használjuk, amiben több van. Kenjük meg a krém egyharmadával a piskótát. Tegyünk rá egy réteg tortát majd megint kenjük meg a krémmel. Ismételjük amig a tortára tető kerül.
  • A fekete krém felével fedjük be a torta oldalát és tetejét. Tegyük a hűtőbe állni 15-20 percre.
  • Ezután kenjünk körbe még egyszer a tortát.
  • Szórjuk a díszítő cukorkát a a torta aljára.
  • Egy habzsákba tegyük bele a maradék kémet, és nyomjuk a torta tetejére.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.