Édesburgonyás sajtos párnácska
október 9, 2018

Édesburgonyás sajtos párnácska

  IMG_71F5DDA49A8D-1

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya, meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 55 g dió
  • 200g fetasajt
  • 1/2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
  • Csipet fahéj
  • 2 lap fagyasztott levelestészta ( éppen felengedve)
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 1 1/2 evőkanál szezámmag
  • Görög joghurt mártogatónak

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki egy tepsit sütőpapírral.
  • A két tepsire tegyük a hagymát és az édesburgonyát és süssük 30-40 percig vagy amíg megpuhul.
  • Eközben pirítsuk meg a diót körülbelül 5 percig.
  • Vegyük ki a sütőből a hozzávalókat és tegyük fel a hőfokot 200 fokra.
  • Nyomjuk össze az édesburgonyát egy villával, majd adjuk hozzá a diót, fahéjat, fetát és rozmaringot. Kézzel keverjük össze egyenletesre.
  • Mindkét levelestésztát vágjuk félbe hosszában. Tegyük az egyik felére az édesburgonya mixet.
  • A másik felét kenjük meg tojással, majd tekerjük fel.
  • A másik 3 tésztát is töltsük meg és tekerjük fel hasonló módon.
  • Kenjük meg a tetejét tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
  • Süssük 25 percig vagy amíg aranybarna lesz.

 

Jó étvágyat!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.