Édesburgonyás diós saláta
október 17, 2018

Édesburgonyás diós saláta


IMG_2909

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

  • 1 kg édes burgonya, 1 cm vastag szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 50g dió
  • 120g madársaláta/rukkola levélkeverék
  • 500g főtt bébi cékla kis kockákra vágva
  • 60 ml balzsam ecet

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Kevejük össze a fokhagymát az olajjal egy nagy tálban, majd forgassuk meg benne az édesburgonyát.
  • Egy sütőpapírral lefedett tálcára öntsük az édesburgonyát és süssük 40 percig.
  • Adjuk hozzá a diót és süssük további 5 percig. Ha elkészült hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A madársaláta keverékhez adjuk hozzá a főtt bébicéklát, majd tegyük a tetejére az édesburgonyát és a diót.
  • Végezetül locsoljuk meg balzsamecettel.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1389,50  -
Fehérje, g 35,03  -
Szénhidrát, g 254,49  -
Zsírok, g 2,23  -
A-vitamin, μg 2397,60 300%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,81 19%
C-vitamin, mg 96,90 10%
Cink, mg 2,66 11%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 6,71 7%
Folsav, μg 51,08 9%
Foszfor, mg 530,73 25%
Kalcium, mg 224,35 22%
Kálium, mg 2574,90 129%
K-vitamin, μg 14,61 19%
Magnézium, mg 253,83 68%
Mangán, mg 4,22 211%
Niacin, mg 3,74 8%
Pantoténsav, mg 2,30 13%
Réz, mg 1,57 157%
Riboflavin, mg 0,51 12%
Szelén, μg 10,40 7%
Tiamin, mg 0,14 4%
Vas, mg 6,63 28%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.