Házi “mirelit” csirke
augusztus 31, 2018

Házi “mirelit” csirke

 IMG_0635

Készítsd el a ropogós csirkehusit, tedd a fagyasztóba, és ha kevés az időd, nincs más dolgod, mint elővenni és pár perc alatt kisütni.

 

Hozzávalók

  • 2 nagy tojássárgája
  • 1dl majonéz
  • 2 teáskanál só
  • 2kg csirkemell, kb 1 centi vastag szeletekre vágva
  • 2dl extra szűz olívaolaj
  • 600g csésze panko morzsa
  • 2 evőkanál fokhagymapor vagy mustárpor

 

Elkészítés

  • Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a panko morzsát. Süssük 5 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • hagyjuk lehűlni majd keverjük hozzá afokhagyma port vagy mustárport.
  • Keverjük össze a tojássárgáját a majonézzel és a sóvall. Forgassuk meg benne a csirkét, hogy jó alaposan elfedje a húst.
  • Forgassuk meg a húst a morzsában, és ha kell, akkor kézzel nyomkodjuk rá.
  • tegyük egy sütőpapírral lefedett tálcára az elkészült húsokat. MIelőtt egymás rétegeznénk, szintén használjunk sütőpapírt.
  • A fagyasztóban 3 hónapig is eláll!
  • Bő olajban süssük ki!

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3996,80  -
Fehérje, g 395,74  -
Szénhidrát, g 334,66  -
Zsírok, g 22,02  -
A-vitamin, μg 91,44 11%
B12-vitamin, μg 1,43 19%
B6-vitamin, mg 1,06 25%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 12,25 51%
D-vitamin, μg 1,40 2%
E-vitamin, mg 7,89 8%
Folsav, μg 75,96 13%
Foszfor, mg 3874,65 185%
Kalcium, mg 609,42 61%
Kálium, mg 4296,96 215%
K-vitamin, μg 30,83 41%
Magnézium, mg 581,75 155%
Mangán, mg 2,85 142%
Niacin, mg 36,63 76%
Pantoténsav, mg 2,54 14%
Réz, mg 3,67 367%
Riboflavin, mg 1,41 33%
Szelén, μg 160,42 107%
Tiamin, mg 1,27 38%
Vas, mg 14,65 61%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.