Garnélás zöldség spagetti
augusztus 31, 2018

Garnélás zöldség spagetti

 IMG_0644

Hozzávalók

  • 1dl csirkehúsleves
  • 60ml méz
  • 3 evőkanál francia mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 cukkini
  • 2 nyári tök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 piros paprika, kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, zúzva
  • só és bors, ízlés szerint
  • 1/4 evőkanál chilipehely
  • 680g garnélarák, hámozott, farok nélkül
  • Aprított petrezselyem

 

Elkészítés

  • Keverjük össze húslevest, mézet, a mustárt és citromlevet.
  • Vágjuk fel a cukkinit és a tököt vékony csíkokra egy spirálvágó segítségével.
  • Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben.
  • Adjunk hozzá a felkockázott paprikát és főzzük, amíg az héja enyhén elkezd barnulni.
  • Adjuk fokhagymát és a chilipelyhet, és addig keverjük, amíg illatos lesz.
  • Adjuk hozzá a garnélarákot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Főzzük 1 percig.
  • Adjuk hozzá a mézes mustáros keveréket, cukkinit és a tököt.
  • Főzzük 2-3 percig, amíg a zöldségfélék leve elfőz, és a garnéla áttetsző lesz.
  • Szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2100,40  -
Fehérje, g 212,58  -
Szénhidrát, g 86,80  -
Zsírok, g 19,06  -
A-vitamin, μg 63,00 8%
B12-vitamin, μg 2,01 27%
B6-vitamin, mg 0,34 8%
C-vitamin, mg 59,00 6%
Cink, mg 21,31 89%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 7,23 7%
Folsav, μg 39,39 7%
Foszfor, mg 2750,28 131%
Kalcium, mg 842,38 84%
Kálium, mg 2472,24 124%
K-vitamin, μg 9,26 12%
Magnézium, mg 1020,76 272%
Mangán, mg 8,36 418%
Niacin, mg 7,65 16%
Pantoténsav, mg 1,44 8%
Réz, mg 3,20 320%
Riboflavin, mg 0,37 9%
Szelén, μg 236,33 158%
Tiamin, mg 0,26 8%
Vas, mg 20,08 84%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.