Brownie sóskaramellás mogyorókrémmel
augusztus 5, 2018

 Brownie sóskaramellás mogyorókrémmel

Image-1-1

Hozzávalók

  • 180g zabpehelyliszt
  • 50g kakaópor
  • 140g xilit
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 100g olvasztott csokoládé
  • 100ml kókuszolaj
  • 2dl mandulatej
  • 60ml víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez

  • két marák beáztatott kesudió
  • 120g mogyoróvaj
  • 100ml sűrített kókusztej
  • 1-2evőkanál mandulatej
  • csipet só

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 
  • Egy nagy tálban keverjük össze a kükuszolajat, cukrot, mandulatejet, vizet, olvasztott csokoládét, alma ecetet és vaníliát. 
  • Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport, szódabikarbónát és sót. Keverjük egyenletesre. 
  • Öntsük a mixet az előkészített tepsibe és süssük 25-30 percig, vagy amíg megsül az egész. 
  • Amíg a borwnie sül készítsük el a krémet. Egy kis lábashoz adjuk hozzá a kókusztejet és kevergessük addig, amíg elkezd forrni. Kevergessük tovább amíg szép karamell színű lesz. 
  • Egy mixerben daráljuk össze a kesudiót, mandula tejet, a karamellás kókusztejet, mogyoróvajat és sót, és dolgozzuk össze egyenletes krémesre. Ha a krém túl sűrű adjunk hozzá még egy kanálka mandulatejet. 
  • Kenjük meg a krémmel a browniet és tegyük a hűtőbe 1 órára. 

Jó étvágyat!

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.