Az egészséges táplálkozás hogyan szabadít meg a karikás szemektől?
augusztus 31, 2018

Az egészséges táplálkozás hogyan szabadít meg a karikás szemektől?

 maxresdefault

Míg az álmatlan éjszakák egy virágzó társadalmi életet jelenthetnek, ugyanez nem mondható el az általános jólétről, ami elkerülhetetlenül veszélybe kerül, ha csak folyamatosan 5 óránál kevesebbet alszunk.

 

Minél kevesebb időt töltesz alvással, annál valószínűbb, hogy az arcodon látszódnak az átkozott sötét karikák, amit még a legdrágább alapozó sem tud elrejteni.

 

De mi van akkor, ha napi 8-9 órát alszol, mégis táskás a szemed alatt?

Ha elegendő alvás nem elég, akkor más módon kell felvenni a harcot a szem alatti táskák ellen!

 

A szakértők szerint az enyhe változtatás az étrendben valójában segíthet csökkenteni a sötét karikákat, amelyeket néhány ember még akkor is tapasztal, ha éjszaka sokat alszik.

 

A szem alatti sötét karikák gyakoriak és néha kihívást jelent a kezelésre. Van azonban bizonyíték arra, hogy az antioxidánsok és a gyulladáscsökkentő szerek segíthetnek egyes embereknek – állítják a kutatók.

Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek, például a C-vitamin vagy a K-vitamin segíthetnek a táskák eltüntetésében.

 

Tipikusan ezekben a mikrotápanyagokban gazdag gyümölcsök és zöldségek, például az áfonya, paradicsom, brokkoli, pirospaprika és leveles zöldségek.

Míg egyesek azt állítják, hogy a szem alatti táskák a vas hiányt is jelezhetik, nincs arra vonatkozó adat, hogy ezt tudományosan is bizonyították volna.

A táplálkozási szakértők azonban egyértelműen kijelentik, hogy míg nincs olyan “csoda élelem”, amely garantálja a sötét karikák felszámolását, azonban a fentebb említett mikrotápanyagok fogyasztása segíti csökkenteni azokat.

 

A tápanyagok segíthetnek a szabadgyökök elleni küzdelemben, amelyek korai öregedéshez kapcsolódnak. Három, tápanyagokban gazadag étkezést naponta, amely tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, lényeges zsírokat szintén hozzájárul a bőr egészségéhez.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.