Tepsis rétegzett krumpli
július 15, 2018

Tepsis rétegzett krumpli

 Image-1-1

Hozzávalók

  • 50g vaj
  • 3 vöröshagyma felszeletelve
  • 2 kg krumpli meghámozva és vékonyra felszeletelve
  • 2 evőkanál friss kakukkfű
  • 500ml húsleves

 

Elkészítés

  • Olvasszuk fel a vaj felét egy nagy serpenyőben, majd ha megmelegedett adjuk hozzá a hagymát. Vegyük vissza a hőfokot és pirítsuk a hagymát 15-20 percig, vagy amíg üveges lesz.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki a maradék vajjal egy nagyobb kör alakú jénai tálat, a maradékot vágjuk vékony szeletekre és tegyük az aljára.
  • Tegyünk le egy réteg krumplit a tepsi aljára, majd tegyünk rá egy kevés hagymát és kakukk füvet.
  • Így rétegezzük a krumplit- hagymát és kakukk füvet, amíg végül az egész elfogy. a tetejére tegyünk még egy kis vajat.
  • Öntsük le a húslevessel majd fedjük le egy sütőpapírral és fóliával.
  • Süssük 1 órán át, majd vegyük le a fedőt és süssük további 20 percig vagy amíg a teteje aranybarna lesz.

 

Jó étvágyat!

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2338,50  -
Fehérje, g 53,73  -
Szénhidrát, g 451,05  -
Zsírok, g 26,05  -
A-vitamin, μg 217,20 27%
B12-vitamin, μg 0,03 0%
B6-vitamin, mg 2,30 55%
C-vitamin, mg 74,97 7%
Cink, mg 5,04 21%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 1,21 1%
Folsav, μg 92,78 15%
Foszfor, mg 974,35 46%
Kalcium, mg 266,70 27%
Kálium, mg 6690,00 335%
K-vitamin, μg 26,82 36%
Magnézium, mg 384,15 102%
Mangán, mg 3,10 155%
Niacin, mg 12,86 27%
Pantoténsav, mg 2,78 15%
Réz, mg 1,62 162%
Riboflavin, mg 0,63 15%
Szelén, μg 6,50 4%
Tiamin, mg 0,43 13%
Vas, mg 12,23 51%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.