Házi készítésű pizza

Házi készítésű pizza
július 21, 2018

Házi készítésű pizza

 Image-1-1

Hozzávalók a szószhoz

  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • ½ kanál olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál pizzafűszerkeverék
  • só-bors

 

Hozzávalók a tésztához

  • 260g gluténmentes liszt
  • 180ml forró víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 darab aktív élesztő

 

Hozzávalók a feltéthez

  • sajt, rukkola, hagyma, paradicsom…

Elkészítés

  • forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a szósz összes hozzávalóját. Alacsony hőfokon rotyogtatva főzzük 10 percig.
  • A tészta elkészítéséhez keverjük össze a cukrot, élesztőt és az olajat egy kis bögrében és hagyjuk pihenni 2 percig.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá az élesztős keveréket és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze.
  • Tegyük egy munkafelületre a tésztát, és dagasszuk 10 percig vagy amíg össze nem áll.
  • Egy nagy tálat kenjünk ki olíva olajjal, tegyük bele a tésztát és fedjük le műanyag fóliával.
  • Tegyük meleg helyre, és hagyjuk legalább 50 percig kelni; a lényeg, hogy a duplája legyen.
  • Melegítsük elő a sütőt 250 fokra és fedjünk le egy nagy tálcát sütőpapírral.
  • Egy belisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a kezünkkel a tésztát kb. 25 cm átmérőjű körre.
  • Kenjük meg az alapot olíva olajjal. Süssük 5 percig majd vegyük ki és kenjük meg a pizzaszósszal.
  • Tegyük rá a feltéteket ( hagyma, bazsalikom, rukkola, paradicsom, sajt amit csak szeretnénk) és süssük további 15 percig.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.