Gluténmentes banános morzsatorta
július 27, 2018

Gluténmentes banános morzsatorta

 Image-1-3

Hozzávalók

  • 3 érett banán
  • 60ml kókuszolaj
  • 170g zabpehely liszt
  • 30g szezámmagliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 60ml mandula tej
  • ½ teáskanál borecet
  • csipetsó

Hozzávalók a morzsaréteghez

  • marék pekándió kisebb darabokra törve
  • 40g zabpehely
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

 

Elkészítés

  • Készítsük el a morzsa réteget: keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő egy magasfalú kisebb tepsit; béleljük ki sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban nyomjuk össze a banánt, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót.
  • Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és egy spatula segítségével egyengessük el. Szórjuk meg a morzsa réteggel, majd tegyük be a sütőbe 50 percre.
  • Ha megsült díszítsük felszeletelt banánnal és fahéjjal.

 

Jó étvágyat!

 

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2378,40  -
Fehérje, g 63,39  -
Szénhidrát, g 268,11  -
Zsírok, g 13,04  -
A-vitamin, μg 30,96 4%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,61 15%
C-vitamin, mg 9,71 1%
Cink, mg 11,06 46%
D-vitamin, μg 0,39 1%
E-vitamin, mg 3,83 4%
Folsav, μg 25,47 4%
Foszfor, mg 1084,98 52%
Kalcium, mg 292,53 29%
Kálium, mg 1610,82 81%
K-vitamin, μg 8,08 11%
Magnézium, mg 438,75 117%
Mangán, mg 10,68 534%
Niacin, mg 4,79 10%
Pantoténsav, mg 1,25 7%
Réz, mg 2,21 221%
Riboflavin, mg 0,45 11%
Szelén, μg 52,30 35%
Tiamin, mg 0,99 30%
Vas, mg 9,60 40%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.