Töltött édesburgonya
június 20, 2018

Töltött édesburgonya

 IMG_5140

Hozzávalók

  • 4 kicsi édesburgonya
  • 400g bab
  • 150g apró kockára vágott sült csirke csirke
  • 1 érett paradicsom felkockázva
  • 3 zöld mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 hosszú friss zöld chili, apróra vágva
  • 250 g túró
  • 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 180 g aprított vörös káposzta
  • 2 evőkanál jalapeño paprika
  • 2 teáskanál friss lime juice
  • 1 teáskanál olívaolaj

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Fedjünk le egy tálcát sütőpapírral.
  • Szurkáljuk meg a krumplit egy villával mindenhol majd tegyük a tálcára.
  • Süssük 50-55 percig a krumplit, vagy amíg jól átsül. Idő közben forgassunk is rajta.
  • Ha elkészült tegyük ki hűlni.
  • Ezalatt keverjük össze a babot, csirkét, paradicsomot, hagymát, chilit, lime levet, túrót és a koriander felét egy tálban. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Egy másik tálban keverjük össze a jalapenjót, a káposztát, lime levet, olíva olajat és a maradék koriandert.
  • Csináljunk egy éles vágást a krumplin és kicsit nyomkodjuk össze a belsejét.
  • A húsos tölteléket osszuk el egyenletesen a krumplik között. Tegyük be a sütőbe további 10 percre.
  • Tegyük a tetejére a káposztát.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 978,00  -
Fehérje, g 67,90  -
Szénhidrát, g 151,76  -
Zsírok, g 9,48  -
A-vitamin, μg 875,16 109%
B12-vitamin, μg 0,25 3%
B6-vitamin, mg 0,45 11%
C-vitamin, mg 54,14 5%
Cink, mg 7,22 30%
D-vitamin, μg 0,12 0%
E-vitamin, mg 2,31 2%
Folsav, μg 31,01 5%
Foszfor, mg 745,29 35%
Kalcium, mg 517,02 52%
Kálium, mg 1644,12 82%
K-vitamin, μg 88,24 118%
Magnézium, mg 165,36 44%
Mangán, mg 1,37 68%
Niacin, mg 3,84 8%
Pantoténsav, mg 1,20 7%
Réz, mg 0,86 86%
Riboflavin, mg 0,45 11%
Szelén, μg 37,11 25%
Tiamin, mg 0,18 5%
Vas, mg 4,74 20%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.