Mit is jelent, hogy egy étel null kalóriás?
június 28, 2018

Mit is jelent, hogy egy étel null kalóriás?

Screen Shot 2018-06-28 at 17.23.32

Ittál már valaha olyan üdítőt, amire az van ráírva, hogy nulla kalória? De vajon, hogy lehet bármi is nulla kalóriás a vízen kívül? Ez hogy lehetséges ,belegondoltál már? A válasz egyszerű: ezek a címkék hazudnak. A vízen kívül ugyanis nincs más kalória mentes étel vagy ital. Akkor miért állítják olyan sok termékről, hogy nulla kalóriás? Az igazság az, hogy az 5kcal alacsonyabb kalóriát tartalmazó ételeket és italokat engedik nulla kalóriásként árulni. A másik átverés a negatív kalóriás ételek, vagy azok a null kalóriás ételek, amelyeknek a megemésztése során a szervezet több kalóriát éget el, mint amennyi magában a zöldségben volt. Ide sorolják a zellert vagy a uborkát is. Az igazság azonban az, hogy ezt soha nem bizonyították tudományosan, szimplán arra alapozzák a feltevést, hogy egy zellert körülbelül 5 perc alatt eszel meg és 5 perc alatt emészted meg. A napi kalória szükségletes körülbelül 1500kcal, tehát óránként körülbelül 62 kcal égetsz, tehát 10 perc alatt 6kcalt és egy zeller szárban 6 kcal van.

Az egyetlen negatív kalóriás ital az a jeges víz. A szervezetednek ugyanis álandó 36,6 Celsiuson kell tartania magát, ezért 2,5 dl jeges vízzel körülbelül 8kcal égetsz el. Ha naponta megiszol 2,5 liter jéghideg vizet, akkor ezzel a mutatvánnyal napi szinten 80kcal-val többet égetsz el.

 

Sok null kalóriás étel nem hogy segíti a fogyást, hanem kifejezetten hizlal. Hogy miért? Mert ezek az ételek sokszor annyira erősen feldolgozott élelmiszerek, hogy a szervezetednek már nem is kell megemésztenie, ezért nem indítják be a szervezeted természetes zsírégető funkcióját. Ezeket a mesterséges élelmiszerek gyulladást okozhatnak a szervezetedben, ami szintén nem engedi a fogyást.

 

Érdemes elkerülni minden „light” „null kaloria” „csökkentett zsírtartalmú” ételt, és helyette olyan egészséges tápanyagoforrásokat választani, amelyekből nem szükséges diétásat választani.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.