Mangós tart

Mangós tart
június 13, 2018

Mangós tart

 IMG_4692

Hozzávalók a kosárkához

  • 135g zabpehelyliszt
  • marék mandula
  • 12 datolya
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a töltelékhez

  • 1nagy érett mangó
  • 1 teáskanál zselatin
  • 1 evőkanál tápióka keményítő vagy kukoricakeményítő

 

Elkészítés

  • A kis formákat kenjük ki kókuszolajjal.
  • Egy mixerben keverjük össze a zabot, a mandulát, amíg a durva darabos lesz. Adjuk hozzá a datolyát, kókuszolajat,és keverjük, amíg úgy néz ki, mint a nedves homok.
  • Erõsen nyomjuk be a keveréket az elkészített tartókba alulra és oldalra. Tegyük a fagyasztóba, hogy megszilárduljon, amíg dolgozunk a tölteléken.
  • Helyezze a mangót a mixerbe és turmixoljuk amíg sima lesz.
  • Öntsük a mangó pürét egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon helyezzük a tűzhelyre. Amikor a püré melegszik, adjunk hozzá az zselatint és a tápióka-keményítőt. Folyamatos keverés közben főzzük, amíg az zselatin és a tápióka keményítő teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk forrni kb. 30-60 másodpercig.
  • Öntsük a mango keveréket a kis kosárkákba és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára. Díszítsük szeletelt mangóval.

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1382,70  -
Fehérje, g 39,10  -
Szénhidrát, g 216,26  -
Zsírok, g 5,09  -
A-vitamin, μg 81,00 10%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 31,99 3%
Cink, mg 4,56 19%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 12,71 13%
Folsav, μg 30,08 5%
Foszfor, mg 678,54 32%
Kalcium, mg 230,34 23%
Kálium, mg 1253,97 63%
K-vitamin, μg 10,51 14%
Magnézium, mg 293,41 78%
Mangán, mg 4,79 240%
Niacin, mg 3,36 7%
Pantoténsav, mg 0,59 3%
Réz, mg 1,17 117%
Riboflavin, mg 0,68 16%
Szelén, μg 34,63 23%
Tiamin, mg 0,36 11%
Vas, mg 5,18 22%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.