Mandulás citromtorta
június 2, 2018

Mandulás citromtorta

 IMG_3380

  • 4 tojás, tojássárgájára és tojásfehérjére szétválasztva
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 70 g xilit, ketté osztva
  • 144 g finomra őrölt fehérített mandula liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál őrölt kardamon
  • 1 teáskanál fehér vagy almabor ecetet
  • Csipet só
  • Porcukor a tetejére

 

Elkészítés

  • Melegítsük fel a sütőt 175 ° C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát.
  • Verjünk fel tojássárgáját a citromhéjjal és a cukor felével.
  • Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a cardamont, és keverjük egyenletesre.
  • Kezdjük kemény habbá verné a tojásfehérjét. Amikor már szépen megemelkedett adjuk hozzá az ecetet és a sót.
  • A vége felé adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  • Szépen fokozatosan forgassuk bele a tojásfehérjét a sárgájába.
  • Ha a tészta egyenletesen összeállt kanalazzuk át a formába és tegyük a sütőbe fél órára.
  • Ha elkészült vegyük ki a sütőből és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük kandírozott citromkarikával.

 

Jó étvágyat!

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1291,36  -
Fehérje, g 70,65  -
Szénhidrát, g 33,34  -
Zsírok, g 15,48  -
A-vitamin, μg 307,20 38%
B12-vitamin, μg 1,14 15%
B6-vitamin, mg 0,26 6%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 5,60 23%
D-vitamin, μg 4,16 6%
E-vitamin, mg 24,16 24%
Folsav, μg 32,06 5%
Foszfor, mg 862,06 41%
Kalcium, mg 396,59 40%
Kálium, mg 898,27 45%
K-vitamin, μg 0,58 1%
Magnézium, mg 277,68 74%
Mangán, mg 2,10 105%
Niacin, mg 2,45 5%
Pantoténsav, mg 1,95 11%
Réz, mg 1,11 111%
Riboflavin, mg 1,86 44%
Szelén, μg 67,69 45%
Tiamin, mg 0,13 4%
Vas, mg 6,02 25%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.