Karamelizált hagymás mártogató
június 20, 2018

Karamelizált hagymás mártogató

 IMG_5143

Hozzávalók

  • 40 g vajat
  • 3 nagy barna hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál víz
  • 2 szalonna, apró csíkokra vágva
  • 1 evőkanál ecetet
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 300g tejföl
  • 250g krémsajt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • ½ dl majonéz
  • 1 evőkanál apróra vágott friss snidling
  • Vegyes zöldség és ropogtatni való a mártogatóhoz

 

Elkészítés

  • Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és kezdjük el megpirítani. Kevergetve süssük 15 percig, vagy amíg a hagyma aranybarna lesz.
  • Adjuk hozzá a vizet. Főzzük, keverjük, amíg a víz elpárolog.
  • Adjuk hozzá a szalonnát. Főzzük, keverjük, 2 percig, vagy amíg a szalonna ropogós lesz.
  • Adjunk hozzá ecetet és cukrot. 1 percig keverjük, vagy amíg a cukor fel nem oldódik.
  • Tegye félre a hagyma keverék 1/4-ét.
  • A maradék hagyma keveréket tegyük át egy hőálló tálba és adjuk hozzá a tejfölt, krémsajtot, fokhagymaport és a szósz. Keverjük össze. Fedjük le és előmelegített 100fokos előmelegített sütőbe tegyük be 1-1.5 órára. Néha keverjünk rajta egy kicsit.
  • Ha eléggé összesültek az ízek keverjük hozzá a majonézt.
  • Öntsük ki egy kis tálba, majd tegyük a tetejére a hagymás keveréket és a metélőhagymát. Tálaljuk zöldségekkel és egyéb sós ropogtatni valóval.

 

Jó étvágyat!

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.