Barackos csokis szelet
június 20, 2018

Barackos csokis szelet

 Image-1-5

Hozzávalók

  • 215 g szárított sárgabarack
  • 250g friss datolya, apróra vágva
  • 145 g mandula szilánk
  • 30 g nyers kakaópor
  • 60 ml olvasztott kókuszolaj
  • Csipet tengeri só
  • 1 evőkanál nyers kakaóbab

 

Elkészítés

  • Vajazzunk ki egy 11 x 21 cm-es sütőt vagy béleljük ki sütőpapírral. Helyezzük a barack 4/5-ét egy hőálló edénybe. Fedjük le forró vízzel. Áztassuk 5 percig. Ezután itassuk szárazra.
  • A maradék barackot vágjuk fel apró kockákra.
  • Dolgozzuk össze a datolyát és áztatott sárgabarackot egy élelmiszer-feldolgozóban. Adjuk hozzá a mandulát, a kakaóport, a kókuszolajat és a sót. Dolgozzuk símára.
  • Öntsük bele az előkészített tepsibe, és simítsuk el a felületet.
  • Szórjuk meg a kakaóbabbal és a felvágott sárgabarackkal.
  • Helyezzük a hűtőbe 4 órára, vagy amíg megszilárdul. Éles késsel vágjuk fel kockákra.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1696,80  -
Fehérje, g 44,63  -
Szénhidrát, g 256,70  -
Zsírok, g 8,05  -
A-vitamin, μg 20,64 3%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 5,32 1%
Cink, mg 4,98 21%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 23,33 23%
Folsav, μg 19,43 3%
Foszfor, mg 725,17 35%
Kalcium, mg 377,20 38%
Kálium, mg 2141,13 107%
K-vitamin, μg 7,85 10%
Magnézium, mg 434,23 116%
Mangán, mg 3,31 166%
Niacin, mg 4,87 10%
Pantoténsav, mg 0,90 5%
Réz, mg 2,14 214%
Riboflavin, mg 1,17 28%
Szelén, μg 11,67 8%
Tiamin, mg 0,15 5%
Vas, mg 6,94 29%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.