Extra mogyoróvajas brownie
június 6, 2018

Extra mogyoróvajas brownie

 Image-1-1-1

Hozzávalók

  • 340g mogyoróvaj
  • 340g sótlan vaj
  • 380g étcsokoládé
  • 30 g tejcsokoládé
  • 6 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 220g xilit
  • 300g barnacukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál tiszta vanília kivonat
  • 200g zabpehely liszt
  • ¾ teáskanál sütőport
  • 2 evőkanál durván aprított sózott földimogyoró

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175fokra és vajazzunk ki egy 23-33 centis tepsit.
  • Olvasszuk fel gőz felett a vajat az étcsokoládéval.
  • Verjük fel a tojásokat egy tálban, majd keverjük hozzá a cukrot és a sót.
  • A nem forró csokoládét csurgassuk bele a tojásos keverékbe és keverjük el egyenletesen.
  • Adjuk hozzá a vaníliát.
  • Öntsük a tészta felét az előkészített formába, majd kiskanál segítségével szórjuk szét a mogyoróvajat egyenletesen. Mehet rá a tészta másik fele is.
  • Tegyük a tetejére a mogyorót és az apróra tört tejcsokoládét.
  • Süssük 35-40 percig, vagy amíg a tészta nem lesz ragadós.
  • Várjuk meg amíg kicsit kihűl, majd tegyük a hűtőbe 4-5 órára!

 

Jó étvágyat!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.