Rebarbarás epres házi fagyi

Rebarbarás epres házi fagyi
május 31, 2018

Rebarbarás epres házi fagyi

 Image-1-1

Hozzávalók

  • 2 szál (kb. 100g) aprított rebarbara
  • 80g apróra vágott eper
  • 1 evőkanál cukor
  • 700g natúr joghurt
  • vanília aroma a joghurthoz

 

Elkészítés

  • Helyezzük a rebarbarát, epreket, cukrot és 2 evőkanál vizet egy közepes serpenyőbe középes hőfokra. Főzzük -alkalmanként keverjük- 6-8 percig, vagy amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Villa segítségével nyomjuk puhára az egészet!
  • Helyezzük a joghurt felét egy tálba. Adjuk hozzá a rebarbara-keverék felét és jól keverjük össze.
  • A maradék vaníliás joghurttal rétegezve töltsük meg a fagyis poharakat. Joghurt-rebarbarás joghurt-joghurt….
  • Illeszünk bele egy pálcikát és tegyük a fagyasztóba 6 órára.

 

Jó étvágyat!

 

                                                             

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1344,00  -
Fehérje, g 22,40  -
Szénhidrát, g 193,20  -
Zsírok, g 36,33  -
A-vitamin, μg 403,20 50%
B12-vitamin, μg 0,84 11%
B6-vitamin, mg 0,12 3%
C-vitamin, mg 18,87 2%
Cink, mg 1,55 6%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 0,00 0%
Folsav, μg 12,60 2%
Foszfor, mg 455,00 22%
Kalcium, mg 588,00 59%
Kálium, mg 789,60 39%
K-vitamin, μg 0,00 0%
Magnézium, mg 63,70 17%
Mangán, mg 0,35 18%
Niacin, mg 0,54 1%
Pantoténsav, mg 1,76 10%
Réz, mg 0,17 17%
Riboflavin, mg 1,07 26%
Szelén, μg 8,65 6%
Tiamin, mg 0,09 3%
Vas, mg 0,81 3%

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.