Gluténmentes kókuszkrémes torta
május 27, 2018

Gluténmentes kókuszkrémes torta

 IMG_3033

Hozzávalók

  • 170g Gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1dl cukrozatlan szójatej
  • 60ml víz
  • 1 evőkanál fehér ecet
  • 80g kókuszcukor
  • 50ml napraforgóolaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • Kókuszos tejszínhab
  • 3dl teljes zsírtartalmú kókusztej
  • 1 evőkanál nem finomított kókuszcukor

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kókuszzsírral kenjünk ki egy tortaformát.
  • Keverjük össze a tejet, az olajat, a cukrot, vaníliát, ecet és a vízet.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  • Öntsük a nedves keveréket szárazba, és keverjük addig, amíg sima lesz. Öntsük a tésztát a kizsírozott formába. Süssük 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

 

  • Tegyük be a keverőedényt és a keverő eszközöket a fagyasztóba 20 percre.
  • Öntsüka kókuszkrémet a tálba.
  • A habverővel verjük 2 percig, vagy amíg fényes és kemény lesz. Adjuk hozzá a cukrot és verjük további 2 percig.
  • Amikor a piskóta teljesen kihűlt vágjuk félbe és kenjük meg a kókuszkrém felével, a krém másik felét tegyük a torta tetejére.
  • Díszítsük a tortát gyümölcsökkel.

 

Jó étvágyat!

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2299,30  -
Fehérje, g 47,77  -
Szénhidrát, g 136,31  -
Zsírok, g 98,72  -
A-vitamin, μg 37,20 5%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,15 4%
C-vitamin, mg 2,94 0%
Cink, mg 5,38 22%
D-vitamin, μg 0,65 1%
E-vitamin, mg 28,66 29%
Folsav, μg 21,84 4%
Foszfor, mg 782,54 37%
Kalcium, mg 521,29 52%
Kálium, mg 1454,10 73%
K-vitamin, μg 0,00 0%
Magnézium, mg 364,13 97%
Mangán, mg 4,98 249%
Niacin, mg 4,04 8%
Pantoténsav, mg 0,59 3%
Réz, mg 1,92 192%
Riboflavin, mg 1,19 28%
Szelén, μg 5,28 4%
Tiamin, mg 0,15 5%
Vas, mg 7,79 32%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.