Tonhalas burgonya
május 13, 2018

 

Tonhalas burgonya

 IMG_2444

Hozzávalók

  • 6 nagy burgonya, meghámozva
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1dl majonéz
  • 60 ml tejföl
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 zelleres szár, apróra vágva
  • 125g kukoricaszem
  • 185g tonhal konzerv
  • 2 zöldhagyma, szeletelve

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Béleljünk ki egy tálcát sütőpapírral.
  • Szurkáljuk meg az egészet egy villával majd locsoljuk meg olívaolajjal. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Sütjük 1 óra 15 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz.
  • Ha elkészült várjunk 10-15 percig vagy amíg kicsit kihűl és tudunk vele dolgozni.
  • Eközben keverjük össze a majonézt, tejfölt és citromlevet egy tálban. Adjuk hozzá a zellert, kukoricát, tonhalat és hagymát. Sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük össze.
  • Egy kis kést használva vágj egy keresztet minden burgonya tetején.
  • Óvatosan nyomjuk össze a belsejét, hogy legyen benne hely a tölteléknek.
  • A tonhalas tölteléket oszlassuk el egyenletesen a krumpli között majd szórjuk meg extra zöldhagymával.

 

Jó étvágyat!

 

A teljes recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1926,90  -
Fehérje, g 69,00  -
Szénhidrát, g 222,79  -
Zsírok, g 13,47  -
A-vitamin, μg 763,80 95%
B12-vitamin, μg 6,98 93%
B6-vitamin, mg 1,44 34%
C-vitamin, mg 36,44 4%
Cink, mg 3,24 13%
D-vitamin, μg 6,85 9%
E-vitamin, mg 8,42 8%
Folsav, μg 44,62 7%
Foszfor, mg 798,62 38%
Kalcium, mg 143,01 14%
Kálium, mg 3695,37 185%
K-vitamin, μg 26,82 36%
Magnézium, mg 263,90 70%
Mangán, mg 1,56 78%
Niacin, mg 13,85 29%
Pantoténsav, mg 2,13 12%
Réz, mg 0,91 91%
Riboflavin, mg 0,61 14%
Szelén, μg 47,86 32%
Tiamin, mg 0,37 11%
Vas, mg 7,49 31%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.