Mangós tojáshabos kosárka
április 19, 2018

Mangós tojáshabos kosárka

 IMG_E16022BAEA6B-1

Hozzávalók

  • 2 kis érett mangó, meghámozva, apróra vágva
  • 130g xilit
  • 2 evőkanál lime lé
  • 2 tojássárgája
  • 75g vaj
  • 24 darab mini linzeres kosárka
  • 3 tojásfehérje

 

Elkészítés

  • Egy turmixban dolgozzuk össze a mangot, a lime levet és a xilitet.
  • A turmixot öntsük át egy közepes lábasba és keverjük bele a tojássárgáját.
  • 6-8 percig kevergessük, vagy amíg a krém kicsit megkeményedik.
  • Adjuk hozzá a vajat, várjuk meg amíg felolvad, keverjük el benne egyenletesen majd hagyjuk hűlni 5 percet.
  • Osszuk szét a krémet egyenletesen a linzeres kosárkák között. Tegyük a hűtőbe és hagyjuk pihenni 3 órát.
  • 3 óra elteltével verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Ha szükséges adjunk hozzá még xilitet.
  • Egy habzsák segítségéve nyomjuk rá a tojáshabot a mangokrém tetejére.
  • Zsebsárkány segítségével égessük meg a tojásfehérjét körülbelül 2 percig vagy amíg elkezd szépen megpirulni.

 

Jó étvágyat!

 

A teljes recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3007,75  -
Fehérje, g 45,14  -
Szénhidrát, g 486,31  -
Zsírok, g 50,06  -
A-vitamin, μg 1313,40 164%
B12-vitamin, μg 0,76 10%
B6-vitamin, mg 0,84 20%
C-vitamin, mg 56,28 6%
Cink, mg 2,71 11%
D-vitamin, μg 2,60 3%
E-vitamin, mg 5,74 6%
Folsav, μg 100,42 17%
Foszfor, mg 550,42 26%
Kalcium, mg 314,72 31%
Kálium, mg 833,76 42%
K-vitamin, μg 14,55 19%
Magnézium, mg 164,00 44%
Mangán, mg 0,25 13%
Niacin, mg 8,19 17%
Pantoténsav, mg 1,43 8%
Réz, mg 0,62 62%
Riboflavin, mg 1,97 47%
Szelén, μg 76,43 51%
Tiamin, mg 0,40 12%
Vas, mg 10,28 43%

 

IMG_0600

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.