14 jel, hogy kevés vizet iszol
április 28, 2018

14 jel, hogy kevés vizet iszol

 Image-1-2

Semmi sem jobb, mint egy frissítő pohár víz a nagy melegben. Ennek ellenére sokunk nem iszik elengedő mennyiségű vizet a nap folyamán. Ha megfosztjuk magunkat a világ legtermészetesebb erőforrásától, folyamatosan károsítjuk testünket. Ha az alábbiak bármelyikét tapasztalod, akkor orvosold a helyzetet azonnal egy pohár vízzel.

 

1.Ki van száradva a szád

Ez eléggé nyilvánvalónak tűnik, de a következmények nem feltétlenek. Természetesen bármikor, ha úgy érzed, hogy a ragadós érzés van a szájban, nyilvánvalóan valamilyen folyadékhoz nyúlsz. De a cukros italok csak egy átmeneti megoldás egy nagyobb problémára. Ivóvíz hidratálja a nyálkahártyákat a szájban és a torokban, amely továbbra is folyamatosan hidratáltan tartja a szájüreget.

 

  1. A bőröd száraz

A bőr a test legnagyobb szerve, ezért persze hidratáltnak kell maradnia. Tény, hogy a száraz bőr az egyik legelső jelzője a teljes kiszáradásnak, ami sokkal nagyobb problémához vezethet. A víz hiánya a verejték hiányát jelenti, ami azt eredményezi, hogy a szervezet képtelen lemosni a túlzott szennyeződést és az egész nap folyamán felgyülemlett olajat. Ha meg akarja szüntetni a pattanásokat, az első lépés az, hogy több vizet kell inni.

 

  1. Túlságosan szomjas vagy

Már szájszárazságon rég túlvagyunk, de a szomjúság olyan mértékű, hogy úgy érezzük, mintha a sivatagban lennénk. Bárki, aki valaha is másnapossággal küzdött, tudja, hogy az ébredés után a szervezet nem kap elegendő vizet. Az alkohol dehidratálja az egész testet, és az ivóvíz “IGEN kérek!” Jelet küld az agyba, amíg a folyadék szintje vissza nem tér a normál szintre. Figyelj, mit mond a tested; tudja, miről beszél!

 

  1. A szemed száraz

Mostanra egyértelműnek kell lennie, hogy az vízhiány nem csak a száraz szájüreget jelenti.

A vízbevitel hiánya száraz, véres szemekhez vezet.  Víz nélkül a testben, a könnycseppek kiszáradnak. Ha azt gondolod, hogy “Mi van akkor, ha nem tudok sírni?” a legnagyobb probléma, amit a testednek okozhat, akkor tévedsz. A szem szárazságra különösen a kontaktlencsét viselőknek kell odafigyelni!

 

  1. Ízületi fájdalmakat tapasztalsz

A porcunk és a gerinclemezük kb. 80% vízből áll. Ezekre abszolút szükség van azért, hogy a csontjainkat minden lépéssel segítsük. A test folyamatos hidratálásával biztosítjuk, hogy az ízületek tompítsák a hirtelen mozgásból járó terhelést, és például a futástól vagy nagyobb ugrásoktól ne menjen tönkre a térdünk.

 

  1. Az izomtömeged csökken

Az izmok is főként vízből állnak. Nyilvánvaló, hogy kevesebb a szervezetben lévő víz kevesebb izomtömeget jelent. Az ivás az edzés előtt, alatt és után nemcsak hidratál és oltja a szomjad, hanem vizet is juttat a megfelelő helyekre a szervezetben, és csökkenti annak esélyét, hogy gyulladás és fájdalom alakuljon ki a testmozgással és a súlyemeléssel.

 

  1. Hosszabb ideig vagy beteg

Az ivóvíz lehetővé teszi a szervezet számára, hogy folyamatosan kiöblítse a toxinokat. Bizonyos szervek a hulladéktermékek szűrésére vannak, és mint egy gépezet üzemel, ami ha nem kap vizet, nem működik megfelelően. A dehidratált test következménye, hogy a szervek elkezdik elvonni a vizet a szervezetből, mint a vérük például, ami teljesen új problémákhoz vezet.

 

  1. Lehangoltnak és fáradtnak érzed magad

Ahogy már említettük, amikor egy testet kiszárad, elvonja a vizet a vérből. A megfelelően hidratált vér hiánya oxigén hiányhoz vezet a szervezetben. Természetesen az oxigén hiánya az álmosságot és az egyenletes fáradtságot eredményezi.

 

9.Emésztési problémák

Megfelelő hidratálás nélkül a gyomor nyálkahártyájának mennyisége és ereje csökken, ami lehetővé teszi a gyomorsav számára, hogy jelentős belső károsodást okozzon. Ez ahhoz a jelenséghez vezet, amit általában gyomorégésnek és emésztési zavarnak nevezünk.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.