Mi történik ha kihagysz egy étkezést?
március 30, 2018

Mi történik ha kihagysz egy étkezést?

 

IMG_3930DA1B30CC-1 

Átaludtad a reggelit, átdolgoztad az ebédet, vagy túl későn értél haza, a fáradtságtól bedőltél az ágyba és kihagytad a vacsorát? Lesz ezeknek következménye?

 

Mig a szervezeted közvetlen reakciója egy egy kihagyott étkezésre függ a korodtól, egészségi állapotodtól és a diétától, a rendszeres kihagyásnak vannak jó és rossz következményei is.

 

Talán fogysz- azonban itt a csapda

Kevesebb kalória megy be kevesebbet kell elégetni? A kihagyott étkezések és a fogyás között trükkös kapcsolat van. A hirtelen fogyás esetén megszabadulsz azoktól zsírraktárjaidtól, amik a legkönnyebben leolvadnak, azonban az „éhezés” után minden visszajön a hasra. Ezen kívül a fogyás történhet izomban izomvesztés által, ami nem túl ideális.

 

Alábbhagy a gyulladás

A ráktól kezdve a szívelégtelenségig, sok betegség a krónikus gyulladás következménye.  Böjt néha már egy kihagyott étkezés után meghozza a várt eredményt, azonban ez főleg arra utal, hogy bizonyos ételekre nem reagál jól a szervezeted.

 

Kiürül a szervezetedből a vitamin

Még ha néha kihagysz egy étkezést, és „éhezel” nem ártasz magadnak sokat, a rendeszeres éheztetés vitaminhiányhoz vezet, melynek következtében fáradtságot, nehéz koncentrációt és egyéb egészségügyi tüneteket tapasztalhatsz. Ha kemény diétába kezdesz, bizonyosodj meg róla, hogy elegendő vitamint, fehérjét és ásványi anyagot viszel be a szervezetedbe.

 

Növelheted egyes betegségek kockázatát

Kutatók kimutatták, hogy azok a nők, akik kihagyják a reggelit, 20%al nagyobb eséllyel szenvednek a későbbiekben kettes számú cukorbetegségben, mint reggeliző társaik.

 

Kihagyott étkezést valószínű gyorskajával fogod pótolni

Cornell egyetem tanulmánya szerint, azok akik kihagyják az étkezést és éhesen mennek vásárolni 31%-kal több egészségtelen ételt tesznek a kosárba; több chipset, snacket és cukrot vásárolnak.

Mi a biztos tipp? Soha ne menj el vásárolni éhesen és fejben tervezd meg mit szeretnél főzni, milyen hozzávalókra van szükséged.

 

Talán több kalóriát égetsz

Ha éhgyomorral edzel, akkor 20%-kal több kalóriát égetsz, mintha teli hassal mennél el sportolni. Ha jól bírod a korai edzéseket reggeli nélkül, akkor talán ez a tipp segíthet neked, azonban fontos, hogy vacsorára laktató és tápláló vacsorát egyél.

 

Elfogy az energiád

Esetleg kihagyod az edzést, nincs hozzá erőd? Vagy elmész edzeni, de félúton elfogy az energiád és alig bírod végigcsinálni? Az alacsony vércukorszint miatt elfogy az energiád és elméd valamint az izmaid már nem bírják tovább.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.