Csirkés enchiladas
március 14, 2018

Csirkés enchiladas

 IMG_A8AC535619D5-1

Hozzávalók

  • 12 lap kis tortilla
  • 60dkg sült csirkemell megsütve és nagyon vékony szeletekre vágva ( olyasmi mint a gyros hús)
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 200g reszelt sajt
  • 200g szemes kukorica konzerv
  • 3 dl enchilada szósz + 1dl mártogatni

Hozzávalók a fehér mártáshoz

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 hagyma apró kockákra vágva
  • fél jalapeno paprika felvágva vékony szeletekre
  • 4dl főző tejszín
  • 400g +150g füstölt sajt vagy bármely más reszelt sajt
  • 8 szelet trapista sajt
  • 2 evőkanál friss koriander

 

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, sót és borsot, reszelt sajtot, 3 dl enchilada szószt és a kukoricát.
  • Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a jalapenót és pirítsuk körülbelül 4 percig.
  • Öntsük hozzá a főzőtejszínt és várjuk meg, amíg elkezd rotyogni, majd vegyük le a tűzről.
  • Adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot és a trapista sajtot, és keverjük amíg elolvad.
  • Keverjük hozzá a friss koriandert.
  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és fújjunk be sütőolajjal egy 22 x 33 centis magas falú tepsit.
  • Egy tiszta munkafelületre fektessünk le egy lap tortillát, majd kenjük meg egyenletesen a csirkés mixel.
  • Tekerjük fel, majd tegyük a tepsibe. Ismételjük ezt meg a maradék tortilla lappal és a csirkével.
  • Öntsük rá a szószt egyenletesen a tortilla tekercsekre, majd tegyük a sütőbe és süssük 30 percig.
  • Ha elkészült vegyük ki és szórjuk rá a maradék reszelt füstölt sajtot.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.